Konate i Minamino (©Reuters)
Konate i Minamino (©Reuters)

Minamino baš voli kupove: Japanac s dva gola odmenio Salaha i Manea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 23:09

Liverpul slavio protiv Noriča za plasman u četvrtfinale FA kupa - 2:1

Samo deset nastupa upisao je Takumi Minamino ove sezone u Premijer ligi i to je svaki put ulazio s klupe, pa je na terenu proveo tek 86 minuta.

Kada je reč o kupovima, tu Jirgen Klop ne bi trebalo da ima dilemu da li da Japancu ukaže veće poverenje. U pet nastupa Liga kupa dao je četiri gola, a u četiri utakmice FA kupa triput je pogodio. Zaključno s večerašnja dva pogotka Noriču u pobedi 2:1.

Izabrane vesti

Od početka 2020. godine nekadašnja zvezda Salcburga dao je osam golova u mečevima engleskih kupova, što je duplo više nego bilo koji drugi fudbaler Liverpula u tom periodu.

Protiv Noriča je odlično odmenio vodeće golgetere Mohameda Salaha i Sadia Manea, koje je Klop poštedeo napora posle iscrpljujućeg finala Liga kupa i napete penal serije protiv Čelsija. Nije želeo Nemac da opterećuje svoje najbolje igrače uoči revanša sa Interom u osmini finala Lige šampiona, u kom će mu trebati fizički maksimalno spremni igrači da odgovore naletima gostiju koji se očekuju na Enfildu posle 2:0 za Redse u Milanu.

Morao je, ipak, u finišu meča Klop da osveži napad svog tima kako bi oterao iznenada motivisanog rivala što dalje od svog kaznenog prostora, pa je uveo Manea i Dijaza. Pogodak Lukasa Rupa iz kontre u 76. minutu vratio je nadu domaćinima, ali nisu uspeli da se izbore za produžetke. Malo je nedostajalo posle šuta Džonatana Roua u 85. minutu, međutim, Alison je bio dobro koncentrisan i uspeo da skrene loptu u korner.

Bilo je to poslednje uzbuđenje u meču u kom je Liverpul upisao 11 uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Slaba odbrana poslednjeplasiranog tima Premijer lige, koji takođe nije igrao u najjačem sastavu, nije predstavljala veliki problem za kombinovanu postavu kluba sa Enfilda, ali su pogodak Noričovog rezerviste i pomenuta šansa pet minuta pre kraja pokazali da i u defanzivi Liverpula ima prostora za napredak. Previše mlako u tim situacijama reagovali su igrači u crvenim dresovima, što im protiv jačih rivala od večerašnjeg neće biti oprošteno.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)

/Kujate 53, Ridevald 82 - Timon 58/

Midlzbro - Totenhem 0:0 /1:0 posle produžetaka

/Koburn 107/

Sreda

Luton - Čelsi 2:3 (2:1)

/Burk 2, Kornik 40 - Saul 27, Verner 68, Lukaku 79/

Sautempton - Vest Hem 3:1 (1:0)

/Pero 31, Vard-Prauz 69, Broja 90+5 - Antonio 60/

Liverpul - Norič 2:1 (2:0)

/Minamino 27, 39 - Rou 85/

Četvrtak

21.15: (1,15) Everton (9,00) Borham Vud (22,0)

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

LiverpulFA kupTakumi MinaminoJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara