Foto: Reuters
Foto: Reuters

Minimalac za čelo tabele u Belo Orizonteu, Amerika jednom nogom u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 00:35

Gostujućem CRB-u presudio Žuninjo u 30. minutu

Biće ovo po svemu sudeći izrazito uspešna sezona za Ameriku Mineiro koja je na ozbiljnom putu da ostvari cilj za koji joj je u prošloj sezoni nedostajao samo bod. Nova pobeda, peta u prethodnih šest prvenstvenih duela donela je pulenima trenera Liske novi korak ka promociji u Brazileirao, dok se ekipa CRB-a posle bljeska i trijumfa u prošlom kolu ipak vratila u realnost, a ona nagoveštava borbu za opstanak – 1:0.

Zečevi iz Belo Orizontea preuzeli su čelo Serije B bar do noći između ponedeljka i utorka kada će Šapekoense protiv Parane imati šansu da ga povrati. Pobeda domaćina bila je očekivana, naročito posle nedavnog remija sa Palmeirasom u prvoj utakmici polufinala nacionalnog kupa. Remi sa Verdaom dodatno dobija na težini kada se zna da je ostvaren na Palestra Italiji i posle takvog podviga Amerika nije smela sebi da dozvoli kiks protiv neubedljivog Klub de Regatas Brazila.

Izabrane vesti

Doduše domaćin nije bio naročito ubedljiv na Arena Independensiji, ali ispostavilo se da mu je za pobedu bio dovoljan gol kapitena Žuninja iz 30. minuta. Letargično je delovala odbrana gostujućeg sastava, dozvolila Aleu da pronađe prvog među jednakima, a 33-godišnji vezista je precizno gađao dalji ugao.

Utisak je da je većim delom utakmice držao rivala iz Alagagoasa na sigurnom rastojanju. U prvom poluvremenu nije mu dozvolio udarac u okvir gola, u narednom jedan jedini. Međutim, sigurno nije bilo svejedno fudbalerima u zelenoj opremi u 87. minutu kada je Ruben Amorim zatresao mrežu gola koji brani Mišelon. Pevci su počeli da slave zlata vredan bod, ali se zastavica pomoćnika našla u vazduhu.

Na kraju, 1:0, baš kao što se dalo naslutiti na osnovu prethodnih par sučeljavanja ovih rivala. Amerika i CRB u međusobnim sudarima retko kada proizvode veliki broj pogodaka – zanimljivo, treći put u poslednjih pet susreta sastav iz Belo Orizontea je slavio minimalnim rezultatom.

Iz kola u kolo sve je jasnije da Mineiro neće prokockati dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na rivale koji vrebaju mesto među četiri najbolja i selidbu u elitu. Do kraja je ostalo još sedam kola, 21 bod je u opticaju, a Amerika koja u prethodnih 16 mečeva ima samo jedan poraz, već je jednom nogom u Seriji A.

BRAZIL 2 - 31. KOLO

Subota

Amerika Mineiro - CRB 1:0 (1:0)

/Žuninjo 30/

Ponedeljak

21.00: (2.60) Pelotas (2.65) Konfijansa (3.15)

00.00: (1.67) Šapekoense (3.30) Parana (5.50)

***kvote su posložne promenama



tagovi

CRBAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara