(©Reuters)
(©Reuters)

Miriše na šampionski Sporting: Gonsalvesov projektil srušio Moreirense (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 23:30

Lavovi gaze sve pred sobom

Sporting je poslednji put prvak bio 2002. godine i deluje da bi ove sezone crni niz mogao da se prekine. Benfika i Porto štucaju na startu šampionata i pokazali su brojne slabosti, dok Sporting u kontinuitetu igra dobro i što je najbitnije niže pobede. Lavovi su u potpunosti nadigrali Moreirense na Žoze Alvaladeu i spletom nesrećnih okolnosti po njih rezultat nije bio ubedljiviji - 2:1.

Pedro Gonsalves je sa dva gola doneo pobedu svom timu i sprečio iznenađenje u Lisabonu. Vezista Sportinga pokretačka je snaga zeleno-belih i već je stigao do devetog gola u portugalskom šampionatu. Gonsalves je na čak četiri meča postigao po dva gola, a nastavi li sa briljantnim partijama, nema sumnje da će pasti i het-trik, ali i unosna ponuda od najboljih timova na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Eliminacijom od LASK-a u evropskim kvalifikacijama, Sporting se u nedostatku međunarodnih utakmica fokusirao na portugalski šampionat i, za sada, gazi sigurnim korakom.

Da duel Sportinga i Moreirensesa neće biti nalik onim prethodnima kada timovi nisu bili raspucani, potvrda je stigla već u trećem minutu.

Dve konkretne akcije domaćina na startu, ali je Pasinato uspeo da interveniše, a potom je Moreirense uzvratio. Andre Luis je vukao loptu i čekao ubacivanje desnog beka, uspeo je u svojoj nameri i dodavanjem kroz poslednju liniju izbacio D’Alberta koji je oštro po zemlji centrirao u peterac, a na loptu je natrčao Luis Karlos Neto i smestio je u sopstveni gol.


Sporting je ekspresno došao do poravnanja, a da praktično krenu od nule bilo im je potrebno pet minuta od trenutka kada je Moreirense poveo. Munjevito se razvio napad domaćina, centaršut sa levog boka bio je namenjen Pedru Gonsalvesu, Portugalac nije uspeo da sprovede loptu u mrežu, ali se za to postarao Fabio Pašeko iz gostujućeg tima, a prilikom intervencije Pašeka lopta je na putu ka mreži zakačila Gonsalvesa i gol je na kraju, ipak, njemu pripisan.


Malo je falilo da padne i treći auto-gol. Šporar je uputio silovit udarac koji je zatresao prečku, lopta se odbila u polje i pogodila Lazara Rosića, krenula u pravcu Moreirensesovog gola, ali je Pasinato zaustavio loptu na gol liniji i sprečio već viđen auto-gol.

Jurišao je Sporting u nastavku, granatirao gol Moreirensea, ali lopta nije htela u mrežu. Imali su gosti i sreće. Bio je okvir gola na njihovoj strani, naročito prilikom šuta Pedra Gonsalvesa. Odapeo je Portugalac sa velike razdaljine, pogodila je lopta prečku, ali nije htela preko gol linije. Mateus Pasinato bio je nepremostiva prepreka za Andraža Šporara, a tenzija je rasla kako je vreme odmicalo i sve više čarki bilo je na terenu.

Nije Pedro Gonsalves savladao Pasinata sredinom drugog poluvremena, ali jeste na ulasku u poslednjih 15 minuta. Nastavio je Gonsalves da iskušava golmana Moreirensea razornim udarcima sa distance, a u 75. minutu nova bomba Gonsalvesa završila je u golu. Nije to bio toliko precizan udarac kao onaj koji je zatresao okvir gola, ali je bio dovoljno snažan da Pasinato ne uspe da odreaguje. Mogli su Lavovi u završnici da uvećaju prednost i poprave gol-razliku, ali Pasinato nije dopustio da odbrana Moreirensea po treći put kapitulira.



PORTUGAL 1 - 8. KOLO

Subota

Santa Klara - Porto 0:1 (0:1)

/Luis Dijaz 45+1/

Sporting - Moreirense 2:1 (1:1)

/Gonsalves 8, 75 - Neto 3ag/



tagovi

Sporting Lisabonmoreirense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara