Lazar Samardžić (AFP)
Lazar Samardžić (AFP)

Mirna glava Lazara Samardžića: Naravno da sam mogao da spavam nakon što je transfer u Inter propao

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 14:07

Srpski reprezentativac pokazuje ogromnu psihološku zrelost za svoje godine

Jedan od događaja koji su minulog leta obečežili prelazni rok u Italiji bio je dogovoreni transfer Lazara Samardžića iz Udinezea u Inter koji se nije dogodio. Prelazak u redove velikana sa Đuzepe Meace bio je pred realizacijom, Srbin je već odradio lekarske preglede, ali u finišu pregovora Inter i agencija u vlasništvu Rafaele Pimente nisu hteli da pokažu sve papire transfera. Ugovor igraču je bio zadovoljavajući, ali provizija za realizaciju transfera je bila misterija. Da skratimo priču, transfer je propao, a 21-godišnji fudbaler se vratio u Udine.

Zatvaranje vrata velikana pred nosom ume da bude žestok psihološki udarac za mlade fudbalere, ali govorom tela na terenu u dresu Zebreta, kao i izjavama koje daje, Lazar pokazuje da je najintrigantniju letnju fudbalsku sagu na Čizmi ostavio iza sebe kao i da ga krasi mirna glava i velika psihološka zrelost.

Izabrane vesti

Za početak, u intervjuu za Magazin Sportweek nije želeo previše da se osvrće na prošlost.

"Nikada nije bilo pitanje novca. Znam šta se dogodilo, ali sada je gotovo i ne želim da pričam o tome. Ja sam neko ko razmišlja pozitivno. Udineze je organizovan klub, ima jak tim i ako ostanem još godinu dana, to je savršeno za mene. Želim sjajnu ligašku sezonu ovde, a kasnije ćemo videti. Nisam razgovarao sa ocem i nije bilo ni potrebe jer tačno znam kako se situacija odvijala", počeo je Samardžić.

Bez obzira na nedavni debakl od Napolija, Lazar je vanserijskim golom za 4:1, kojem je prethodnilo terorisanje polovine protivničke odbrane, pokazao da može da bude najveći adut Zebreta u borbi za opstanak.

"Nikada nisam razgovarao sa Inzagijem, ali kada sam se vratio u Udine mister Sotil mi je rekao 'Mislio sam da ću te do sada gledati samo na televiziji sa Interovim dresom. Ali umesto toga, evo tebe nazad. Zaista sam srećan."

I zaista, Sotil može i treba da bude presrećan što ima takav biser u sredini terena. Uz izdanja koja reprezentativca Srbije krase na početku sezone u Seriji A, nema sumnje da će ponuda nekog novog velikana doći veoma brzo.

"Naravno da sam mogao da zaspim nakon što je transfer propao. Vratio sam se u Udine i odmah nastavio da treniram. Odigrao sam drugo poluvreme protiv Juventusa na početku sezone i naredno kolo u Salernu, gde sam bio i strelac. Odmah sam bio starter. Imam 21 godinu i za dve godine najkasnije ću napraviti taj iskorak, i u glavi i na terenu. Moram još da radim na sebi, na svojoj igri.

Ne tako davno, 2020. godine, Milan je želeo da angažuje Samardžića, a momak rođen u Berlinu otkrio je zašto kao 18-godišnjak nije prešao na San Siro.

"Ne Milanu? Bio sam suviše mlad. Nisam bio spreman za taj potez i želeo sam da još neko vreme ostanem blizu kuće", rekao je Samrdžić koji je tog leta 2020. prešao iz Herte u Lajpcig.






tagovi

Lazar SamardžićInterUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara