Stadion u Leskovcu (©Starsport)
Stadion u Leskovcu (©Starsport)

Mirno more na leskovačkom „Old Trafordu“, bomba Savkovića otvorila vatromet Kolubare (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 17:55

Strelci još u zimskom snu

Strelci u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije su još u dubokom snu. Šest utakmica prve prolećne runde, a na tri nije bilo nijednog gola.

Jedan od tih mečeva je odigran i na leskovačkom „Old Trafordu“. Dubočica nije uspela da slomi Tekstilac u derbiju kola, te ionako gusta borba za poziciju broj dva se dodatno zakuvava – 0:0.

Izabrane vesti

Fudbaleri Kolubare na spektakularan način su otvorili prolećni deo sezone ije, pošto su kao gosti deklasirali novobeogradski Radnički sa 4:0. Tako su Lazarevčani prekinuli crnu seriju koja je trajala pet utakmica bez pobede. Zanimljivo, prethodna koju su upisali bila je istim rezultatom protiv Vršca.

A, vatromet u režiji zelenih započeo je Mile Savković, dugogodišnji superligaški fudbaler, koji je postigao fantastičan gol u 9. minutu. Dočekao je loptu malo ispred šesnaesterca, ona mu je taman lepo odskočila da je kao raketu lansira pod prečku gola Radničkog.

Gol Savkovića je dao krila Lazarevčanima, pa je Furtula u 16. minutu duplirao prednost. Odbitak posle kornera je samo smestio u mrežu zbunjenih fudbalera Radničkog. Serija Kolubare je nastavljena u drugom delu: na 3:0 povisio je Vukašin Braunović, koji je gotovo iz mrtvog ugla matirao golmana domaćih Maslarevića, a konačan rezultat postavio je Krsta Đorđević minut pre kraja.

Jedinstvo s Uba je vezalo treću pobedu u nizu, a prvu pod komandom novog trenera Ivana Radovanovića. Na prolećnoj premijeri savladan je Radnički iz Sremske Mitrovice – 1:0.

Tvrdu utakmicu rešio je Darko Miladinović golom u 67. minutu, kada se izvio na drugoj stativi nakon centaršuta i poslao loptu u mrežu.

Mreže se nisu tresle u Šapcu, gde su remizirali Mačva i OFK Vršac, kao ni u Gornjem Milanovcu, gde je Smederevo odolelo Metalcu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Subota

Jedinstvo Ub - Radnički Sremska Mitrovica 1:0 (0:0)

/Miladinović 67/

Metalac - Smederevo 0:0

Radnički Novi Beograd - Kolubara 0:4 (0:2)

/Savković 9, Furtula 16, Braunović 54, Đorđević 89/

Dubočica - Tekstilac 0:0

Mačva - OFK Vršac 0:0

Nedelja

13.00: Grafičar - Inđija

13.00: RFK Novi Sad - OFK Beograd

17.00: Sloboda Užice - Mladost GAT

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Kolubara LazarevacMetalacSmederevoOFK VršacMozzart Bet Prva liga SrbijeRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara