Aleksandar Popović (Star sport)
Aleksandar Popović (Star sport)

Mirnoća, sigurnost, poverenje saigrača: Partizan u Popoviću dobio golmana na duže staze

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 15:21

Odličan nastup u debitantskom derbiju potvrdio da je kvalitetna “jedinica” za crno-bele

Dugo se nije desilo da Partizan ima mladog golmana na golu. Davali su treneri priliku golobradim bekovima, štoperima, napadačima, igračima na svim ostalim pozicijama u timu, ali čuvar mreže je godinama unazad bio neki prekaljeni as. Najduže je to bio Vladimir Stojković, povremeno je šansu dobijao Nemanja Stevanović, bili su ispred gola i Milan Lukač, Filip Kljajić, Bojan Šaranov...

Hrabar potez napravio je na startu prošle sezone Savo Milošević kada je Aleksandra Popovića gurnuo u vatru i na taj način na nekoliko mečeva rešio pitanje drugog “bonus” igrača. Trend je nastavio Aleksandar Stanojević, koji je nastavio da ukazuje poverenje mladom čuvaru mreže. Pa i kada su se mnogi pitali ko će stati na gol liniju kada je Stojković otišao u Arabiju, za crno-bele tu nije bilo nimalo dileme.

Izabrane vesti

Kažu, igrači imaju apsolutno poverenje u Popovića. Osvojio ih je najpre prikazanim na treninzima kada se podele u dve ekipe, pa su mu otud saigrači bili najveća podrška i kada je tek zakoračio na veliku scenu nesigurnim koracima, kada su se navijači pitali šta su to u njemu treneri videli pa su mu dali šansu.

Ova sezona definitivno prolazi u Popovićevom znaku. Možda nema još harizmu njegovog prethodnika, pa ne upada u oči i uši tokom utakmica jer je miran, tih, nenametljiv, ali ako mu pogledamo učinak od početka takmičarske godine – za visoku je ocenu.

Sitnih grešaka je bilo i biće, imaju ih i golmani najvećih klubova sveta. Ali, ne može se naći nijedan drastični Aleksandrov kiks od starta sezone, da je koštao Partizan. Naprotiv, protiv Sočija u obe utakmice, protiv Santa Klare, protiv Anortozisa je odbranio sve što je mogao, pa u nekoliko navrata skinuo i velike šanse protivnika. Protiv Strede u Slovačkoj je odbranio i penal.

Nedeljni večiti derbi je još jednom potvrdio da je Partizan dobio golmana za duže staze. Sva iskušenja na međunarodnoj sceni na stranu, derbiji nose sa sobom pritisak od “milion tona” i tu znaju mnogi da padnu, da ga ne izdrže. Pa iako je bio debitant, Popović je protiv Zvezde bio odličan. U petom minutu je odbranio zicer Dionija i posle toga bez problema sve udarce, uglavnom Kataija. Kod primljenog gola njegove krivice nema, zaspali su neki drugi.

Vladimir Stojković u najboljim godinama u Partizanu znao je da bude pravi čudotvorac, da brani ono što su drugi videli u golu. Za Popovića će biti vremena za čuda, ove sezone je tek prestao da bude “bonus”. Ali, crno-belima donosi tačno ono što im je potrebno: stabilnost, mirnoću, pouzdanost. Još samo malo degažman da ga bolje posluša...



tagovi

Aleksandar Popović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara