Stevanović sa igračima crno-belih u Subotici (© Star sport)
Stevanović sa igračima crno-belih u Subotici (© Star sport)

Mister Talisman – Nemanja Stevanović: Ova sezona mora da bude pobednička, ginemo jedni za druge zbog titule

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 17:24

Golman Partizana ove sezone na 11 utakmica čak deset puta sačuvao mrežu mirnom

Prošao je 1.751 dan otkako je Saša Ilić podigao pehar prvaka i označio početak poslednjeg velikog slavlja u Humskoj. Od tima umešno vođenog trenerskom rukom Marka Nikolića u Humskoj su još iskusni štoper Bojan Ostojić, zimski povratnik Marko Jevtović i golman Nemanja Stevanović.

Tad je stao među stative u napetoj završnici (zamenio povređenog Filipa Kljajića) i odbranio crno-bele (posebno mu se pamti ukroćen udarac Nenada Milijaša u finalu Kupa Srbije za zagrljenu duplu krunu), sad brani daleko više, češće, pa i kvalitetnije, u nadi da će epilog biti isti kao pre pet godina.

Izabrane vesti

Iz reči 30-godišnjeg Lozničanina deluje da je aktuelni sastav Aleksandra Stanojevića makar po nečemu sličan prethodnom šampionskom. Grupa diše zarad višeg cilja.

Ova sezona mora takva da bude – pobednička! Ponovo nas krasi zajedništvo, ginemo jedan za drugog. To je preduslov za titulu. Dišemo svaki sekund za tim, ceo dan nam je okrenut ka Partizanu i svakoj utakmici. U vazduhu se oseća naša želja da se borimo do kraja i vratimo titulu u Humsku“, optimista je Stevanović.

Ove sezone predstavlja snažan adut Parnog valjka. Branio je 11 superligaških utakmica i na čak deset nije primio gol. Poklelao je samo na gostovanju u Bačkoj Topoli, međutim, pošto su crno-beli tad preokrenuli rezultat, deluje da je golman njihov talisma. Kad Nemanja brani Partizan obavezno pobeđuje, a mreža miruje.

Trudim se da iskoristim svaki minut na terenu, pomognem ekipi da osvojimo titulu. Lakše je kada imaš kontinuitet, ali mi je drago što sam u takvoj formi da kadgod stanem na gol svi mogu da budu sigurni u mene, kao što i ja osećam sigurnost i prenosim je na ekipu. Odbrana kreće od napada tako da smo svi izginuli na terenu, pokazali zajedništvo u ovakvoj situaciji zbog čega sam ponosan.“

Liga konferencije, četvrtak, 18.45: (3,15) Partizan (3,20) Fajenord (2,50)

Na kraju prvog dela prvenstva Stevanović je burno proslavio osvajanje jesenje krune. Kao da je vežba ono što bi moglo da se desi za dva i po meseca, pod uslovom da lider prvenstva zadrži dva boda viška u odnosu na prvog pratioca, Crvenu zvezdu.

Često vodim navijanje. Grobari me zovu. Ovaj put smo svi zajedno navijali. Hvala im na podršci. Mnogo nam znači da budu na svakoj utakmici. Na „malim“ utakmicama se titula dobija ili gubi. Nismo roboti, teško nam je, mnogo utakmica, treninga, putovanja, a od Partizana se uvek traži borba do samog kraja. I pobeda, naravno! Zato su oni važni, da ako padnemo, daju nam krila da ponovo poletimo“.

Možda i u četvrtak, kad je u Beogradu na programu prvi susret osmine finala Lige konferencije.

Fajenord nam je nagrada! Trebalo bi da se opustimo, uživamo i pružimo najbolje što možemo. A pokazali smo da možemo mnogo“, dodao je golman Partizana.

ODBRANIO SAM PENALE NATHU!

Postigao je Bibars Natho u Subotici 19. gol sa bele tačke otkako je stigao u Partizan i podebljao statistiku po kojoj nijedan golman u poslednje tri sezone nije pročitao stranu koju će Izraelac gađati. Bar na takmičarskim utakmicama. A na treninzima...

Natho specifično izvodi penale. Stvarno mu je teško pročitati stranu, kamoli odbraniti penal. Daje mi golove, naravno, ali više puta i ja odbranim njemu“, smeška se Nemanja Stevanović.


tagovi

Nemanja StevanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara