Misterija Van la Para: Nije igrao, nema ga ni na treninzima

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 09:45

Zvaničnih informacija o statusu Holanđanina nema

Crvena zvezda je dovela Sekua Sanoga, i dalje se čeka da nove klubove pronađu Hoze Kanjas i Brazilac Žander, a njihovim putem mogao bi i najveći letošnji promašaj sportskog sektora Radživ van la Para. Holandski internacionalac je otputovao na prvi deo priprema na Pafos, ali oko njegovog statusa vlada mala misterija. Bivši član Hadersfilda, plaćen 1,2 miliona evra nije igrao protiv Arisa iz Limasola, baš kao i Ivanić, Jovičić i Ben, pod izgovorom da im je šef stručnog štaba Dejan Stanković dao poštedu.

Međutim, postoji jedna caka. Na snimcima treninga Crvene zvezde, koji su podignuti na Youtube kanal kluba, ni u jednom trenutku se ne vidi da Radživ van La Para radi sa ostatkom grupe. Govorimo o treninzima u ponedeljak i nedelju na kojima su bili prisutni Ivanić i Ben... Zvaničnih informacija o statusu Van la Pare nema, osim da je u jednom trenutku imao polu ozbiljnu kombinaciju za odlazak u Kinu, ali da od toga zasad nema ništa.

Izabrane vesti

Situacija oko Radživa van La Pare trebalo bi da se otpetlja po dolasku Zvezdine ekspedicije u Beograd, odnosno do puta u Antaliju na drugi deo priprema. Moguće je da je Holanđanin pošteđen zbog neke sitnije povrede, ali nema sumnje da bi na Marakani jako voleli da prekinu saradnju s bivši članom Fajenorda, makar i pretrpeli finansijsku štetu. Crvena zvezda je platila Hadersfildu 1,2 miliona evra, pa posle sumorne jeseni teško može da vrati uloženi novac.

Holanđanin je odigrao 11 utakmica u crveno-belom dresu u svim takmičenjima i ostavio je, da budemo blagi, loš učinak. Kvalitet iz Premijer lige demonstrirao je samo u sudaru sa Mačvom, kada je efektnom asistencijom kroz protivničku odbranu pomogao El Fardu Benu da postigne pogodak. Odigrao je pet mečeva i u Ligi šampiona, ali bio je daleko od konkretnog učinka.

Crvena zvezda je u slučaju Radživa van la Pare u još jednom problemu. On je ove takmičarske godine igrao za dva kluba – Hadersfild i Crvenu zvezdu. Prema važećim zakonima ne može da igra za treći tim u istoj sezoni. Polje njegovog i delovanja Crvene zvezde svedeni su na zemlje gde treba da počne nova sezona. Govorimo o Skandinaviji, Americi, Japanu i Kini. Koliko je realno da Van la Para tamo nastavi karijeru, veliko je pitanje. 

Crvena zvezda na poziciji levog krila trenutno ima Veljka Simića i mladog Gavrića. Upravo bi oni trebalo da iznesu teret prolećne sezone, uz ogradu da na toj poziciji mogu da deluju Vukanović, Ben, pa i Argentinac Garsija...

Videćemo hoće li Van la Para dobiti još jednu šansu, odnosno hoće li ga Dejan Stanković uvrstiti na spisak putnika za Antaliju.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara