Dupan Vlahović (Reuters)
Dupan Vlahović (Reuters)

Misterija Vlahovićevog stanja: Piksi se već jednom opekao…

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.10.23. | 12:29

Juventus će isforisrati srpskog napadača da igra derbi, ali to je i rizik za reprezentaciju Srbije

Sjajno su Juventus i Dušan Vlahović otvorili sezonu, ali se potom sve vratilo na staro. Srpski napadač je povređen, a Juventus koji zavisi od njega igra ružno i negledljivo.

Juve je startovao u Seriji A sa 10 bodova iz četiri utakmice, a Vlahović je u tom periodu dao četiri gola i upisao asistenciju. Blistao je u tandemu sa Kjezom. Iako je u remiju protiv Bolonje delovalo da se vraćaju Juventusovi stari problemi, pobeda protiv Lacija uz dva gola Srbina je zamaskriala sve i raspalila euforiju među Bjankonerima.

Izabrane vesti

A onda je Juve stao na “nagaznu minu” Sasuolo i sve je krenulo nizbrdo. Vlahović je narednu utakmicu protiv Lečea počeo na klupi i dobio tek desetak minuta u finišu meča. Juventus je pobedio sa 1:0 ali je malo pokazao, igrao ružno i dobio zvižduke navijača. Srbin je potom preskočio gostovanje Atalanti na kojem je Juve upisao remi bez golova u još jednoj negledljivoj partiji.

Zvanično opravdanje za izostanak srpskog napadača su bili “bolovi u donjem delu leđa”. Ali sve više italijanskih novinara javljaju da se Vlahoviću vratio pubitis, povreda koja ga je mučila cele prethodne sezone, koju nikako nije uspevao potpuno da zaleči i sa kojom je došao na Mundijal u Kataru.

Pre godinu dana Vlahović je igrao stisnuo zube i igrao povređen za Juventus. Koliko je mogao. U tipičnoj “alegijevskoj” partiji, Juve je sredinom oktobra pobedio gradskog rivala Torino sa 1:0. Jedini gol je bio delo Vlahovića, ali igra nije ličila ni na šta. Srbin je odigrao još sat vremena u sledećem kolu protiv Empolija i onda otišao na listu povređenih. Uoči Mundijala je propustio četiri prvenstvene i jednu utakmicu u Ligi šampiona. Nezalečen je otišao u Katar i videli smo epilog…

Oporavljao se još mesec dana posle Katara, vratio se na teren, ali nije to bio više onaj isti igrač. Do kraja sezone je na 17 mečeva dao samo četiri gola. Jednostavno, Alegri i Juventus nisu mogli bez njega u kakvom god da je stanju. Verovalo se da će letnja pauza biti period za potpuni oporavak od povrede, propustio je junsko reprezentativno okupljanje i odlično ušao u novu sezonu. Ali stari problemi se izgleda vraćaju…

Preskočio je bitno gostovanje Atalanti i neizvesna je situacija uoči gradskog derbija protiv Torina. Vrlo bitnog jer se svi u Juventusu nadaju da će na reprezentativnu pauzu otići kao jedan od četiri najbolje plasirana tima u ligi. U ovom trenutku Juventus ne deluje kao favorit za skudeto, a s obzirom na izjednačenost u vrhu italijanskog fudbala, plasman u Ligu šampiona bi trebalo da bude legitiman cilj. Još jedno odsustvo iz elitnog takmičenja bi bio ozbiljan udarac za Staru damu.

Italijanski mediji pišu da će Vlahović do subotnjeg Derbija dela Mole trenirati po posebnom režimu i da će Alegri u svakom slučaju rizikovati sa njim jer mu je neophodan. Posebno što je i Milik rovit a on je jedina alternativa na mestu centarfora. Mojze Ken zaista ne deluje više kao ozbiljna opcija. Vlahović će po ko zna koji put morati da stisne zube i stavi Juventus na leđa jer osim njega i Kjeze, Juventusov napadački potencijal je prilično bezopasan.

Ali to je i rizična situacija za reprezentaciju Srbije koju očekuju ključni kvalifikacioni sueli sa Mađarima u Budimpešti i Crnogorcima na Marakani. Selektor Dragan Stojković se već u Kataru opekao sa nedovoljno spremnim Vlahovićem, a Juventusovo forsiranje bi moglo da napravi potencijalno neprijatnu situaciju Orlovima. Mitrović je u formi, ali u Saudijskoj Arabiji. Jović je potpuno vam forme u Milanu, a tu je još i neiskusni Ratkov.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara