(© Reuters)
(© Reuters)

Mit o Maradoni nastavlja da živi: Prvi Dijegov klub u petom minutu nadoknade do osmine finala Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 02:49

Argentinos juniors prošao, Korintijans ispao

Još dva kluba su prošla u osminu finala Kopa Libertadores, kolo pre kraja prve faze. I to iz iste grupe. Malo iza ponoći po našem vremenu, raduju se Argentinos juniors i ekvadorski Indenpendijente del Valje, a apsolutni gubitnik u Grupi E je braziski Korintijans, koji uoči završnih 90 minuta može samo do nastavka takmičenja u Kopa Sudamerikana.

Iznad stadiona “Dijego Armando Maradona” kao da je još jednom oživeo duh jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena. Ne slučajno. Sedmicama se među navijačkim plebsom, na svim meridijanima, proširio mit kako je ovo sezona uspeha timova za koje je igrao El Pibe. Sve je počelo tako što je pred kraj 2022. Boka juniors u spektaluarnoj završnici postala prvak Argentine; u Kataru je reprezentaicja Argentine, vođena nekom čudnom silom, izgubila prvi meč od Saudijske Arabije pa osvojila Mundijal; nastavilo se u “njegovom” Napulju, pošto je Napoli prvi put posle Dijegovog vremena osvojio skudeto; ovog proleća titulu u Španiji je proslavila Barselona; pehar Lige Evrope podigla Sevilje. Sve timovi Maradonine prošlosti. Došao je red da se raduje i Dijegov prvi klub – Argentinos juniors.

Izabrane vesti

U njemu je Maradona počeo karijeru, dao 116 golova, stadion su nazvali po njemu logično je, ako već postoji “nešto” da se malo i ljudi iz distrikta La Paternal vesele. Ovoga puta zbog gola u petom minutu nadokande protiv urgugvajskog Liverpula. U junaka je izrastao Lukas Viljalba, posle prekida snalažljiv u kaznenom prostoru, dovoljno spretan da ubaci loptu u mrežu i tako donese ekipi Gabrijela Milita 11. bod. Taman da ostane lider grupe kolo pre kraja.

U poslednjem kolu Argentinos gostuje Indenpedijenteu u Ekvadoru koji je, takođe, osigurao prolaz. I tako napravio dvostruku korist. Plasirao se dalje, ujedno otpisao Korintijans, te slavni brazilski klub nema ni matematičke šanse da prođe. Može samo sa Liverpulom da igra za plasman u nokaut fazu Kopa Sudamerikana, mada je sedmostrukom prvaku Brazila i timu koji je pre 11 godina pokorio Južnu Ameriku to slaba uteha. Čak u Seriji A lose stoji…

KOPA LIBERTADORES, PETO KOLO

Grupa E

Argentinos juniors – Liverpul Montevideo 2:1 (0:0)

/Eredia 61, Viljalba – Betankur 50/

Independiente del Valje – Kotintijans 3:0 (2:0)

/Ojos 17, 24, Soronsa 69/


tagovi

KorintijansArgentinos JuniorsKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara