Mitrović: Haland će postati jedan od najboljih igrača sveta, drago mi je da je nešto "ukrao" od mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 02:01

Srbin posle utakmice sa Norveškom govorio o napadaču iz protivničkog tabora i rivalu u Premijer ligi

Duel Norveške i Srbije ujedno je predstavljao sudar dva vrhunska napadača Erlinga Halanda i Aleksandra Mitrovića, a centarfor Orlova iz ovog dvoboja izašao je kao uspešniji. Pogodak Srbina, 50. u reprezentativnom dresu, udvostručio je vođstvo gostiju i najavio slavlje. Pored velikog uspeha i impresivne serije golova Mitrović je sa obe noge ostao na zemlji prilikom sumiranja utisaka nakon utakmice.

Izabrane vesti

"Znali smo da će biti teško protiv kvalitetnog rivala, ali cilj je bio da pobedimo i to smo uspeli. Bili smo bolji sa loptom, imali više šansi i zasluženo pobedili", rekao je srpski golgeter.

Norveške novinare posebno je interesovalo Mitrovićevo mišljenje o Halandu.

"Kada protivnik ima igrača kao što je Haland, morate da ga držite podalje od peterca. Bili smo strogi prema njemu i davali mu malo prostora. Isto se odnosilo i na Edegora. Naši defanzivci su uradili fantastičan posao".

Iako stariji od norveškog centarfora, napadač Orlova priznao je da je proučavao igru prve zvezde Norvežana.

"Učim od njega. Pokreti, kako osvaja prostor i koristi svoju brzinu... Može da pogodi i desnom, i levom, fantastičan je egzekutor. On je opasan igrač koji postiže gol ako mu se pruži prilika".

Haland je, sa druge strane, prilikom ranijih pogodaka slavio na način po kojem je prepoznatljiv Srbin.

"Drago mi je da je nešto ukrao od mene. Razgovarao sam sa njim pre i posle utakmice. On je veoma skroman i srećan sam zbog njega".

Večerašnji rivali će se jedan naspram drugog naći i 5. novembra, ali u klupskim bojama jer će snage odmeriti Mančester Siti i Fulam.

"Nadam se da će postići još golova, ali kada se nađemo za nekoliko nedelja priželjkujem da bude noć slična ovoj".

Na kraju, Mitrović je upitan da povuče paralelu između sebe i Halanda.

"Ako uporedite, potpuno smo različiti. Ne samo da će postati jedan od najboljih u Premijer ligi, već i jedan od najboljih na svetu", kazao je srpski centarfor.


tagovi

Aleksandar MitrovićErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara