©AFP
©AFP

Mitrović popravio ličnu i timsku statistiku u Ligi šampiona: Srbin čuva vrhove liste strelaca i grupe

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 17:31

Indijski predstavnik poražen i drugi put (0:2)

Borba uzbekistanskog Navbahora i Al Hilala za prvu poziciju u Grupi D Azijske lige šampiona nastavljena je i u četvrtom kolu, a klub iz Saudijske Arabije sačuvao je lidersku poziciju pobedom koju su golovima režirali Mišel Oliveira i Aleksandar Mitrović (2:0).

Remi na otvaranju grupne faze sa direktnim konkurentom nagovestio je da će poslednje kolo donositi odluku o prvoplasiranom timu grupe, međutim efikasnim pobedama Al Hilal se očigledno trudi da obezbedi sebi opciju da i remijem u duelu sa Uzbekistancima zadrži čeonu poziciju i mesto u plej-ofu.

Izabrane vesti

Predstavnik Saudijske Arabije posle četiri kola ima 10 bodova, kao i Navbahor, ali uz impresivnu gol razliku 12:1. Glavne zasluge za ubedljive pobede idu na račun Aleksandra Mitrovića koji je današnjim pogotkom overio trijumf u Mumbaju nad Mumbaj Sitijem, ali i stigao do petog gola u Afričkoj ligi šampiona čime se ujedno učvrstio na vrhu liste strelaca.

Srpski centarfor je odlično reagovao pred golom rivala na proigravanje Malkoma u 85. minutu i overio pobedu koju je prethodno najavio Oliveira. Dva gola ukrasila su dominantno izdanje gostiju, koji međutim nisu uspevali da nađu put do mreže indijskog predstavnika sve do isključenja Metaba Singa, ali se crveni karton u 53. minutu ispostavio kao nenadoknadiv hendikep za domaćina.

Takođe danas, Navbahor je rezultatom 3:1 savladao iranskog predstavnika Nasadži i tako nastavio uzbudljivu trku koja će se odlučivati u preostala dva kola.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA D

Mumbaj - Al Hilal 0:2 (0:0)

/Mišel 62, Mitrović 85/

Nasadži - Navbahor 1:3 (0:2)

/Azadi 68 - Golban 7, Urunov 21, 47/



tagovi

Al HilalAzijska liga šampionaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara