Ljubomir Fejsa (©Starsport)
Ljubomir Fejsa (©Starsport)

Mitsko biće Ljubomir Fejsa starter za Partizan posle 12 godina i četiri meseca

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.07.22. | 11:12

Čeka se konkretan učinak Meniga i Rikarda

Navijače zanima bliska budućnost, struku interesuje šta će biti večeras. Danima provejava mišljenje da bi odlazak Ivice Ilijeva sa funkcije sportskog direktora trebalo da predstavlja početak korenitih promena, međutim, dok se one ne dese, Grobari su zagledani na teren gde u prethodna dva kola baš i nisu imali šta da vide. U nadi da će ostvariti bolji rezultat i prikazati kvalitetniju igru nego na mečevima sa niškim Radnčkim i TSC-om, stigao je Partizan u Novi Pazar, mesto u kome će Ilija Stolica na početku četvrtog kola Mozzart Bet Superlige (18.55, TV Arena Premijum 1) napokon moći da računa na Ljubomira Fejsu.

Prema nagoveštajima iz „Zemunela“, nekadašnji reprezentativac je konačno spreman, posle silnih peripetija koje su pratile njegov povratak (zimus se povredio na početku priprema u Beleku, tokom proleća rehabilitovao i tek u plej-ofu dvaput dobio šansu s klupe, prethodnih sedmica bio izložen bakterijskoj infekciji) da zauzme mesto startera i osveži vezni red Partizana oslabljen odlaskom Saše Zdjelara.

Izabrane vesti

Od Fejse se očekuje da preuzme ulogu novog člana CSKA, znanjem, iskustvom i energijom pokrene Parni valjak iz gliba i dokaže javnosti da zaista postoji. Da nije „mitsko biće“ kako su ga podrugljivo karakterisali minulih sedmica, kad nije mogao da se stavi na raspolagnje Stolici, ranije Aleksandru Stanojeviću.

Razlog za takve komentare na tribinama, ali i društvenim mrežema, bilo je Fejsino odsustvo sa terena, međutim, ko je pažljivo ispratio pripremni period u Sloveniji mogao je da se uveri koliko je – kad je zdrav i spreman – bivši član Olimpijakosa i Benfike koristan za igru Partizana, sposoban da ponese i teret odgovornosti, preuzme ulogu tihog lidera (iako će traka počev od susreta u Raškoj oblasti biti na ruci Slobodana Uroševića). Podrazumeva se, zreliji je. I zato Grobari sa velikom nadom iščekuju prvi Ljubin start posle 12 godina i bezmalo četiri meseca koliko je prošlo od 3. aprila 2010. kad je na terenu proveo 90 minuta protiv subotičkog Spartaka u trenerskoj eri Gorana Stevanovića.

Nije Fejsa imao sreće da ga maleri i povrede zaobiđu po dolasku. Odradio je pripreme na vrhunskom nivou i doživeo je bakterijsku infekciju od koje se oporavljao. Sa jedne stane je on naše najveće pojačanje, radujemo se svi što ćemo ga ponovo imati na terenu. On je pobednik. Ako pričamo o šampionu, onda je to Ljuba Fejsa. Svi znamo kakvu karijeru ima i šta predstavlja, a prosto je neverovatno videti ga sa kakvom energijom trenira i pristupa obavezama. Uživanje je gledati ga i treba ga staviti u prvi plan pred ovu utakmicu“, najavio je Ilija Stolica prisustvo zadnjeg veznog na terenu od prvog minuta.

Prema ideji šefa stručnog štaba, do tri boda u Novom Pazaru Partizan će pokušati da dođe sa skoro identičnim sastavom kao na premijeri Mozzart Bet Superlige, u Ivanjici. Upravo će Fejsa predstavljati jedinu promenu među starterima u odnosu na duel sa Javorom kad je bilo 4:0. To znači da će se, u poređenju sa beskrvnim izdanjem na meču sa TSC-om, u ekipu vratiti Aleksandar Filipović, Svetozar Marković, Kvinsi Menig, ali i Mihajlo Petković kako bi preuzeo ulogu bonusa.

Imajući u vidu da je ovo poslednji meč pred izlazak za međunarodnu scenu i gostovanje AEK-u iz Lanrake u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, jasno je koliko bi Partizanu na psihološkom planu značila pobeda. Za razliku od nekih ranijih susreta, kad je kraj Jošanice znao da poklekne (2:3 u vreme Sava Miloševića) ili igra maratonske duele (zbog navijačkih ispada), ali ovoga puta mu je olakšavajuća okolnost što se meč igra pred praznim tribinama. U takvim okolnostima se nada i konkretnom učinku Kvinsija Meniga, pa i da Rikardo Gomeš uradi nešto iz igre, jer je dosad samo dva gola dao iz penala, a u veliku šansu nije maltene ni ušao.

NOVI PAZAR – PARTIZAN

(18.55, TV Arena Sport 1 Premium)

Stadion: FK Novi Pazar, bez gledalaca

Sudija: Marko Ivković

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Filipović, Marković, Saničanin, Urošević – Andrade, Fejsa – Menig, Natho, Petković – Rikardo Gomeš.

Novi Pazar (4-1-4-1): Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Lončar – Ergelaš, Islamović, Mijić, Nikčević – Majdevac. 

MOZZART BET SUPERLIGA, ČETVRTO KOLO

18.55: (11,0) Novi Pazar (5,20) Partizan (1,30)

21.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Radnik (23,0)

Subota

17.30: (3,20) Radnički Kragujevac (3,10) Vojvodina (2,40)

21.00: (2,00) Napredak (3,40) Javor (3,90)

21.00: (2,40) Spartak (3,10) Voždovac (3,20)

Nedelja

18.55: (2,40) Radnički Niš (3,25) TSC (3,05)

21.00: (2,45) Kolubara (3,10) Mladost Lučani (3,10)

21.00: (3,50) Mladost GAT (3,30) Čukarički (2,15)




tagovi

Ljubomir FejsaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara