Žan Pjer Nsame (©Reuters)
Žan Pjer Nsame (©Reuters)

Mladi momci kolo vode, vicešampion u naletu

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 13:36

Jang Bojs i u ovom prvenstvu Švajcarske korača ka novoj kruni. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Berna protiv Lugana je čak 1,45. Probajte da nađete negde veću

Jang Bojs je u prošlom šampionatu mnogo teže odbranio titulu negu u sezoni 2018/2019. Imao je tim iz Berna dostojnog rivala u Sankt Galenu koji je tek u finišu posustao. Mladi momci su suvereni lideri švajcarske Superlige sa samo jednim porazom u 11 kola, i to pre dve nedelja na svom terenu od Serveta iz Ženeve.

Vicešampion Sankt Galen je u novo prvenstvo ušao oslabljen bez nekoliko nosilaca igre iz protekle sezone, dok se probudio i Bazel koji je letos preuzela legenda švajcarskog fudbala, nekadašnji igrač Kajzerslauterna i Bajerna Ćirijako Sforca. Prednost Jang Bojsa u odnosu na rivale je solidnih pet bodova, a danas na Vankdorf stiže odlični Lugano (18.15) koji takođe ima samo jedan poraz kao i šampion Švajcarske.

Izabrane vesti

Jang Bojs je letos uspeo da zadrži odličnog napadača, Kamerunca Žan Pjera Nsamea. On je postigao 32 kola prošle sezone (skoro gol po meču). U ovom šampionatu nije toliko ubitačan. I dalje je prvi strelac prvenstva sa šest pogodaka u 11 kola, koliko je dao i Aldin Turkeš iz Lozane.

Ekipa za koju godina igra nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejamani dobila je Lugano na pet od šest poslednjih utakmica na svom terenu. Prošle sezone na Vankdorfu bilo je 2:0 i 2:1 za šampiona Švajcarske. Za meč u Bernu Mozzartu nudi promo kvotu na keca, čak 1,45. Probajte da nađete negde veću kvotu.

Derbi kola igra se u Bazelu gde stiže vicešampion Sankt Galen (20.30). Izabranici trenera Ćirijaka Sforce su pretili Jang Bojsu, činilo se da mogu da pomrse račune žuto-crnima, ali je tim iz Berna prošle nedelje slavio na Sankt Jakobs parku (2:0) i potvrdio da je gazda poslednjih godina. Prilika za popravni je protiv Sankt Galena koji iga sve bolje posle lošeg početka. Zeleno-beli nisu poraženi na poslednjih pet mečeva.

Prošle sezone gol Bazela u drugom delu šampionata je branio Srbin Đorđe Nikolić, ali je ove sezone izgubio mesto među stativama. Bio je i povređen, pa je na gol stao Austrijanac Hajnc Lindner. Najbolji fudbaleri Bazela su Pajtim Kasami, fudbaler albanskog porekla koji igra sa švajcarskim pasošem i Brazilac Artur Kabral. Obojica su postigla po pet golova u ovom šampionatu, jedan manje od Nsamea i Turkeša. Njih dvojica su dali više od polovine pogodaka svog tima (18).

Zanimljivo, prošle godine u sva četiri odmeravanja snaga domaće ekipe su osvojila samo bod. Sankt Galen je oba puta dobio u Bazelu, i to ubedljivo sa 5:0 i 3:1, a nekadašnji šampion je slavio u gostima sa 2:1, dok u prvom meču prošle sezone nije bilo pogodaka. Gosti su u naletu, a domaćini su poljuljani porazom u derbiju od Jang Bojsa prošle nedelje (0:2).


tagovi

Švajcarska 1Jang BojsSent GalenBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara