Dejan Tetek (©Starsport)
Dejan Tetek (©Starsport)

Mladi reprezentativac Srbije se bori za potpis u trećoj ligi Engleske

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 16:20

Dejan Tetek se nalazi na probi u Vikomb Vonderersima, pokušava da se nametne treneru Metu Blumfildu

Čitavu prošlu sezonu mladi srpski reprezentativac Dejan Tetek je propustio zbog povrede. Ovog leta mu je istekao ugovor sa Redingom, a po svoj prilici vrlo brzo će pronaći novi angažman. Trebalo bi da ostane na Britanskom ostrvu, pošto je trenutno na probi u engleskom trećeligašu Vikomb Vonderersima.

Ovaj 20-godišnji vezista je već nekoliko dana na treninzima kod Meta Blumfilda, a u projateljskoj utakmici sa Alderšotom u subotu je ušao sa klupe. Ostavio je solidan utisak, ali još nije poznato da li će mu trećeligaš ponuditi ugovor. Još ima vremena za konačan sud.

Izabrane vesti

Tetek je rođen u Oksfordu 2002. godine, ima engleski i srpski pasoš. Za Reding je debitovao sa 17 godina, a dok je tu ekipu trenirao Veljko Paunović često mu je pružao šansu. Ukupno je odigrao 21 meč za doskorašnjeg člana Čempionšipa.

Igrao je Tetek i za omladinsku i za mladu reprezentaciju Srbije, a za uzrast do 21 godine je zabeležio pet nastupa.

Vikomb je godinama već između drugog i trećeg ranga u Engleskoj, a prošle sezone nije uspeo da se plasira u Čempionšip. Završio je takmičenje na devetoj poziciji, usled serije loših rezultata u samom finišu prvenstva nije uspeo da se domogne ni plej-ofa. U Čempionšip su se tada plasirali Plimut, Ipsvič i Šefild Venzdej.

U engleskoj Ligi 1 je i prošle sezone nastupao jedan srpski fudbaler, Slobodan Tedić. On je kao pozajmljen igrač Mančester Sitija igrao za Barnsli.



tagovi

Dejan TetekVikombLiga 1Engleska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara