Radost navijača Liverpula (©Reuters)
Radost navijača Liverpula (©Reuters)

Mnogi su odrasli čekajući, a drugi ostarili dok se nije ponovilo: Liverpul je šampion Engleske! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.06.20. | 23:07

Čelsi savladao Mančester Siti i omogućio Redsima da posle 30 godina čekanja podignu šampionski trofe - 2:1

Neki navijači Redsa u svojim životima to nikada nisu čuli, a drugi su zaboravili kako to zapravo zvuči: Liverpul je šampion Engleske! Nakon 30 godina čekanja, zahvaljujući pobedi Čelsija nad Mančester Sitijem (2:1), Redsi su se domogli svoje 19. šampionske titule, prve od kada se igra Premijer liga, prve još od davne sezone 1989/1990.

Građani večeras nisu uspeli da osvoje ni bod na Stamford Brdižu, protiv Čelsija koji jasno nagoveštava da uz nekoliko kvalitetnih pojačanja već naredne sezone može da se bori za šampionsku titulu. Plavci su u bez sumnje najboljoj utakmici od kada je nastavljena sezona, a sigurno u najboljem poluvremenu (drugi deo igre) od kada se lopta ponovo zakotrljala na Ostrvu, zasluženo nadigrali ekipu Đozepa Gvardiole i pokazali da im je mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Građani ne samo da nisu uspeli da odlože slavlje Liverpula, već će za tačno sedam dana morati da progutaju "gnedlu u grlu" i na svom terenu da prave šampionski špalir ekipi Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije bilo previše atraktivno. Zapravo, sve osim fantastičnog prodora i gola nezaustavljivog Kristijana Pulišića i nije bilo previše vredno pomena, ali je zato u drugom pucalo na sve strane! Viđen je fantastičan gol Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca u 55. minutu, a potom i jedanaesterac Vilijana iz 78. minuta koji je odlučio meč. Prethodno je Fernandinjo svesno igrao rukom na gol-liniji i posle gledanja snimka zasluženo zaradio direktan crveni karton. Nakon toga Građani više nisu imali snage za povratak u igru.

Ali je zato u drugo poluvreme bilo za prepričavanje. I jedan i drugi tim su krenuli u otvorenu borbu, što je izazvalo veliki broj izrazitih prilika sa obe strane. Sve se zapravo rasplamsalo nakon evrogola De Brujnea u 55. minutu, za šta Kepa Arizabalaga nije imao rešenje. Samo tri minuta kasnije Rahim Sterling je mogao da preokrene rezultat, ali je njegov udarac završio na stativi protivničkog gola. Već u 66. minutu Kevin de Brujne je tražio jedanaesterac posle kontakta sa Rudigerom, a ubrzo je ponovo bio u velikoj prilici.

Kada je Čelsi pregurao tu krizu od oko 15 minuta krenuo je da napada na suprotnoj strani. Jedan od najboljih defanzivnih poteza u čitavoj sezoni u 71. minutu utakmice napravio je Kajl Voker, koji je nekavim čudom uspeo da zaustavi udarac Kristijana Pulišića na gol-liniji. Vihorni igrač Čelsija je prevario svoje čuvare, izbacio i Edersona, uputio loptu u protivničku mrežu, a onda je pravo niotkuda uklizao i srečio vođstvo domaćina.

Ipak, ta "nepravda" je ispravljena desetak minuta kasnije. Fernandinjo je bio na korak od toga da ponovi čudo koje je prethodno napravio Voker. Ederson je zaustavio pokušaje Ejbrahama i Pulišića, a potom je novi pokušaj tampnoputog napadača Plavaca zaustavio Fernandinjo. Ipak, posle reakcije iz VAR sobe bilo jasno da je Brazilac rukom izbacio loptu i završio meč.

Slavlje u Liverpulu je posle toga moglo da krene, pošto je Čelsi ljubomorno čuvao pobedu i dragocene bodove u svojim rukama.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Lester - Brajton 0:0

Totenhem - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Souček 64ag, Kejn 82/

Sreda

Mančester Junajted - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Marsijal 7, 44/

Njukasl - Aston Vila 1:1 (0:0)

/Gejl 68 - Elmohamadi 83/

Norič - Everton 0:1 (0:0)

/Kin 55/

Vulverhempton - Bornmut 1:0 (0:0)

/Himenez 60/

Liverpul - Kristal Palas 4:0 (2:0)

/Aleksander Arnold 23, Salah 44, Fabinjo 55, Mane 69/

Četvrtak

Barnli – Votford 1:0 (0:0)

/Rodrigez 73/

Sautempton – Arsenal (0:1)

/Nketija 20, Vilok 87/

Čelsi - Mančester Siti 2:1 (1:0)

/Pulišić 36, Vilijan 78pen - De Brujne 55/



Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara