Moćni Ajaks 5/5, Ale ušao sa klupe i stigao Levandovskog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 20:37

Kopljanici overili prvo meso u grupi C, Bešiktaš ispao...

Nisu morali, ali su želeli! Imali su minus na poluvremenu, dodali gas i okrenuli. Za superiorno osvajanje prvog mesta u grupi C. Fudbaleri Ajaksa slavili su protiv Bešiktaša u Istanbulu (2:1) i trenutno su jedini klub uz Bajern Minhen što ima 5/5 u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Utakmica nije bila od velikog značaja jer su Kopljanici samo teoretski mogli da ostanu bez liderske pozicije, odnosno jer je isključivo "visoka matematika" mogla da zadrži turskog šampiona u Evropi. Otuda su i jedan i drugi trener malo promešali karte - Erik ten Hag nešto više - da bi želja da ostane neporažen naterala holandskog stručnjaka da u drugom poluvremenu na teren pošalje prvog strelca, a ovaj u razmaku od svega petnaestak minuta ispisao istoriju.

Izabrane vesti

U pitanju je sjajni Sebastijan Ale, preporođeni francuski golgeter, strelac dva gola i ponositi suvlasnik "žute majice" u trci zvanoj "Prvi strelac Lige šampiona". Ale je odgovorio na jučerašnj izazov Roberta Levandovskog i trenutno kao i Poljak kraj svog imena ima brojku devet.

U okviru ove grupe sledi utakmica koja bi trebalo da odluči ko uz Ajaks ide u narednu fazu takmičenja sa drugog mesta, sastaju se Sporting Lisabon i Borusija Dortmund.

Bešiktaš ostaje na nuli posle pet rundi mada je vodio sa 1:0 pogotkom Rašida Gezala iz 22. minuta. Svemu je prethodila nespretna reakcija beka gostiju Mazrauija i igra rukom. Arbitar je pogledao snimak i pokazao na belu tačku...

Ozbiljnu šansu da dođe do bodova domaćin je prokockao u prvom delu igre. Ispromašivao se Kajl Larin, pre svega u situacijama iz 30. i 42. minuta, kada je morao bolje da reaguje.

U jednoj od tih situacija istakao se Andre Onana, koji se vratio među stative posle 297 dana...

Ajaks je podizao nivo igre kako je vreme odmicalo. Da bi se u nastavku potpuno "namestio" i pokazao zbog čega slovi za jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u eliti.

Sebastijanu Aleu oba gola namestio je bek Nikolas Taljafiko. Kod prvog najveće zasluge idu Lisandru Martinezu za divan pas kroz sredinu, dok je kod drugog sebe ugradio i naš Dušan Tadić.

Francuski napadač igra na vrhunskom nivou od starta takmičenja, a ono što pojačava utisak jeste činjenica da mu je ovo debitantska sezona u Ligi šampiona. Drugim pogotkom večeras on je čak oborio rekord Erlinga Halanda - niko nikada na prvih pet utakmica u ovom takmičenju nije uspeo da se devet puta upiše u strelce.

A kada je Ajaks u pitanju ovo deluje još dominantnije nego u sezoni 2018/19, kada je najveći holandski klub gurao sve do polufinala. U slučaju pobede u poslednjem kolu biće to najbolji učinak u grupnoj fazi u istoriji kluba. Kada su uzeli poslednju titulu prvaka Evrope (1995. godine) Kopljanici su imali jedan remi, godinu dana kasnije takođe samo dva izgubljena boda.

Protiv Sportinga 7. decembra u Amsterdamu jure 6/6 i maksimalnih 18 bodova.

GRUPA C

Bešiktaš - Ajaks 1:2 (1:0)

/Gezal 22pen - Ale 54, 69/

21.00: (2,55) Sporting (3,40) Dortmund (2,95)



tagovi

Liga šampionaSebastijan Ale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara