Čekalo se samo da proradi neko - to je bio Edin Džeko! Inter posle deset godina u osmini finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 20:46

Iskusni golgeter sa dva gola sredinom drugog poluvremena slomio otpor Šahtjora - 2:0

Inter je napadao, Hacegan uz "pomoć" VAR-a poništavao golove Ivana Perišića i Lautara Martineza, ali je veliku nervozu i nezivesnost na Đuzepe Meaci prekinuo Edin Džeko. Sa dva gola, iskusni napadač iz Bosne i Hercegovine nije slomio otpor Šahtjora, uništio mu nade za opstanak u Evropi ove sezone i sebi otvorio put ka osmini finala - 2:0 (0:0).

Otvorio, a onda par sati kasnije pobedom Real Madrida nad Šerifom dobio zvaničnu potvrdu da će se posle okruglo jedne decenije naći među 16 najboljih timova evropske elite.

Izabrane vesti

Džeko je začarani prostror pred protivničkim golom prvo probio u 61. minutu, kada je odbijenu loptu zakucao u mrežu Anatolija Trubina, dok je šest minuta kasnije krunisao sjajan prodor i centaršut Ivana Perišića.

Nerazuri su se probili na lidersku poziciju grupe D i obezbediće prolaz u osminu finala ukoliko Real Madrid večeras bude slavio u Tiraspolju.

Inter nije bio efikasan, ali je od početka do kraja utakmice bilo jasno koji tim je kvalitetniji i nadmoćniji na terenu. Domaći su svesno prepustili gostima da drže loptu u svojim nogama, a onda su čekali svaki trenutak da ih ugroze iz ubitačnih kontranapada. Pre poništenog gola Perišića u 25. minutu, odličnu šansu je imao Niko Barela, posle čega su seriju promašaja produžili Edin Džeko i Lautaro Martinez.

U 58. minutu je delovalo da bi Argentinac konačno mogao da prekine agoniju na Meaci, ali je rumunski sudija Ovidiju Hacegan na kraju ipak signalizirao da se radi o spornoj situaciji. I napad iz kojeg je konačno slomljen protivnik delovao je prilično frustrirajuće za donaću publiku. Posle jednog u nizu Perišićevog prolaza po levoj strani, u gol šansi se našao Bastoni, Trubin je uspeo da odbrani, ali je na pravom mestu bio Džeko da je pošalje u mrežu.

Prvi pogodak je potpuno skinuo optrerećenje sa domaćih igrača, pa je akcija kod drugog pogotka bila praktično rutinski odrađena. Perišić je ponovo lagano probio, bocnuo je loptu na drugu stativu, a tamo je dobro bio postavljen heroj Džeko.

Indisponirani Šahtjor je uspeo da pripreti samo preko Dodoa u 82. minutu, ali je Inter bio bliži trećem, nego oni prvom golu. Tu se pre svega misli na kolosalnu šansu koju je imao Stefano Sensi u 90. minutu, ali je Trubin i to uspeo da odbrani.

GRUPA D

Inter - Šahtjor 2:0 (0:0)

/Džeko 61, 67/

21.00: (13,0) Šerif (6,75) Real Madrid (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Edin Džeko

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara