Slavlje Rivera (AFP)
Slavlje Rivera (AFP)

Moćni River! Dobio derbi u gostima s 2:0, a preko 80 minuta igrao sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 04:09

Zaslužen osmeh na licu Marsela Galjarda

Moćni River Plejt ide po šampionsku titulu!

Kako drugačije opisati meč između Taljeresa i Rivera. Gosti su ostali u 8. minutu sa igračem manje. I na kraju su slavili protiv drugoplasiranog tima u šampionatu sa čak 2:0 (1:0). I to u gostima. Sve je jasno kao dan.

Izabrane vesti

Zaista je River opravdano bio u strahu u 8. minutu kada je Pena Bijafore dobio direktan crveni karton posle oštrog starta. Sudija Erera nije razmišljao ni sekunda, odmah je pokazao crveni karton uprkos negodovanju gostiju. To je značilo samo jedno: Taljeres je dobio šansu da napadne River.

A završio je na kraju potučen do kolena. River je iznad iznad Taljeresa. Ovo je pokazatelj. Stadion Mario Alberto Kempes u Kordobi više nije neosvojiva tvrđava.

Pokazao je Galjardo veliku hrabrost, nije želeo posle crvenog kartona da vadi ofanzivne igrače iz igre posle isključenja štopera, Enco Perez se preselio na to mesto, a River je odigrao doktorsku utakmicu.

Da će tako biti moglo se naslutiti u 42. minutu kada je Rohas bio precizan i doveo River u prednost. U drugom poluvremenu je Taljeres morao da napadne, to je ostavilo prostora što je River znao da iskoristi. Fenomelani Alvarez pravio je dosta muka domaćinu, a u 71. minutu asistirao je do Romera koji je stavio tačku na utakmicu.

Posle toga Taljeres više nije mogao čak ni do jednog boda. Može se reći da je domaćin doživeo blagu blamažu s obzirom da je igrao preko 80 minuta sa igračem više, a nije ni gol postigao uz dva primljena.

Ako River stigne do titule, ovaj meč mogao bi da se okarakteriše kao jedan od ključnih u tom pohodu.

Taljeres nije pokazao pre svega hrabrost da se pobije sa glavnim favoritom za titulu. Kada to nije mogao da uradi sa igračem više tokom celog meča, onda je tu sve jasno. Taktički savršen meč River Plejta posle crvenog kartona.

ARGENTINA 1 - 17. KOLO

Utorak

Platense - Rosario Sentral 1:1 (1:1)

Union - Rasing 1:1 (0:0)

Patronato – Defensa i Hustisija 3:3 (2:2)

Sreda

Sentral Kordoba – Velez Sarsfild 1:2 (1:1)

Arsenal Sarandi - Gimnasija La Plata 0:1 (0:0)

San Lorenco - Lanus 1:3 (1:1)

Banfild - Urakan 1:4 (0:1)

Estudijantes - Atletiko Tukuman 1:1 (0:1)

Četvrtak

Boka Juniors - Godoj Kruz 2:1 (2:1)

Argentinos Juniors - Kolon u toku

Njuels Old Bojs - Aldosivi u toku

Independijente - Sarmijento 1:1 (1:1)

/Romero 6 - Gondu 32/

Petak

Taljeres - River Plejt 0:2 (0:1)

/Rohas 42, Romero 71/



tagovi

River PlejtMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara