Mislav Oršić (©Reuters)
Mislav Oršić (©Reuters)

Modri u najjačem sastavu u Rejkjaviku, Dinamo juri jubilarnu 100. pobedu u Evropi

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 11:28

Zagrepčani u prestonici Islanda brane gol prednosti (3:2) iz Maksimira protiv Valura u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Trener Damir Krznar može da računa na reprezentativce Hrvatske Oršića, Petkovića i Ivanušeca, kao i Švajcarca Gavranovića

Od gotovog - umalo veresija. Imao je Dinamo iz Zagreba protiv Valura na Maksimiru prednost od 3:0 i penal koji nije realizovao makedonski reprezentativac Ademi, a onda je usledio košmarni finiš domaćina kada je islandski prvak postigao dva gola i najavio senzaciju na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, trebalo bi čudo da se dogodi da Modri, prošlosezonski četvrtfinalista Lige Evrope, ne prođe u narednu rundu. Dinamo je pre sedam dana igrao bez hrvatskih reprezentativaca Mislava Oršića, Bruna Petkovića i Luke Ivanušeca, kao i Švajcarca Marija Gavranovića. Trener hrvatskog šampiona Damir Krznar ništa ne prepušta slučaju, pa će Modri u dalekom Rejkjaviku da igraju s najjačom postavom, sa četvoricom igrača koji su branili boje svojih selekcija na upravo završenom Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

22.00: (8,00) Valur (5,30) Dinamo Z. (1,30)

Valur je u takmičarskom ritmu, sezona je u punom jeku. Šampion Islanda je lider u domaćem prvenstvu.

"Moramo da pristupimo veoma ozbiljno, da pokažemo želju i volju kakvu je Valur imao u Zagrebu. Tada će naš kvalitet doći do izražaja i sigurni smo u prolazak", istakao je Krznar, prenosi portal Germanijak.

Prednost domaćina će biti teren na stadionu Hildarendi koji je sa veštačkom travom.

"Fudbal se igra u svim uslovima, igrači su adaptirani na njih. Neće biti neprijatnosti za nas jer je jedan trening na Islandu dovoljan da se prilagodimo. Mogli smo u Zagrebu da treniramo na veštačkoj travi, ali nismo hteli preterano da opteretimo zglobove. Neće biti problema. Nema panike jer u fudbalu je sve moguće. Ako primimo rani gol, bitno je da ostanemo u fokusu i koncentrišemo se na zadatke. Kada je Dinamo odgovoran i posvećen onome što smo se dogovorili, siguran sam da takav eventualan razvoj situacije ne može da poljulja tim", istakao je trener Dinama.

Modri bi eventualni trijumfom nad Valurom stigli do jubilarne 100. evropske pobede.

Valur nije igrao utakmicu u nacionalnom prvenstvu prethodnog vikenda kako bi bili odmorni za dolazak hrvatskog šampiona. Najveća opasnost preti od napadača Kristina Sigurdsona i Andrija Adolfsona koji su postigli pogotke na Maksimiru prošle nedelje. U šampionatu Islanda najbolji strelac je Patrik Pedersen sa pet golova.

Utakmicu u Rejkjaviku, Valur - Dinamo Zagreb možete da gledate uživo na portalu mozzartsport.com. Dovoljno je samo da budete registrovani.


tagovi

Liga šampionaKvalifikacije za LŠkvalifikacije za Ligu šampionaDinamo ZagrebValur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara