Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mogao je Palmeiras i bez poklonjenog penala: Miriše na najbolje utrošeno milionče poslednjih godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 02:03

Rišard Rios potezom u finišu utakmice nagovestio da će biti sjajno pojačanje brazilskog velikana

Prva utakmica osmine finala kupa Brazila između Palmeiras i Fortaleze nije ličila na okršaj jedina dva neporažena tima brazilske Serije A. Verdao je rutinirao brazilskog Kralja lavova i već nakon prvih 90 minuta dvomeča praktično obezbedio mesto među najboljih osam timova u 35. izdanju nacionalnog kupa - 3:0.

Poveo je Palmeiras već posle 11 minuta iz poprilično diskutabilnog jedanesterca, sedam minuta kasnije u jednog gužvi u šesnaestercu gostiju Bruno Tabata je povisio na 2:0, ali potez utakmice u samoj završnici izveo je Kolumbijac Rišard Rios. Majstorski se snašao na malom prostoru pred golom rivala i prvencem u dresu Verdaa nagovestio da će biti sjajno pojačanje brazilskog velikana. Stigao je krajem marta iz Gvaranija za 1.100.000 evra, prošle godine ga se Flamengo prelako odrekao pustivši ga da ode bez obeštećenja, a miriše na najbolje utrošeno milionče velikana iz Sao Paula u poslednjih nekoliko sezona.

Izabrane vesti

Poređenja radi, u prethodnih nekoliko prelaznih rokova na Alijanc park došlo je sijaset znatno skuplje plaćenih fudbalera koji se još nisu adekvatno uklopili. Špic Hoze Manuel Lopez stigao je iz Lanusa za 9.500.000 evra a isporučio tek šest golova na prvih 27 utakmica, a recimo Riosov kolega po poziciji i zemljak Eduard Atuesta kupljen je prvog januara prošle godine od Los Anđeles FC-a za 3.200.000 evra i još je daleko od epiteta standardnog prvotimca (58 utakmica, po dva gola i dve asistencije).

U svakom slučaju, Palmeiras je golom Rafaela Veige sa bele tačke, te pogotkom Tabate glavom koji je za svaki slučaj potrvdio Gustavo Gomez (na kraju gol pripisan tabati jer je lopta prešla gol liniju) potpuno su demoralisali Fortalezu koja ni na trećoj uzastopnoj utakmici nije uspela da postigne gol. Samim tim, u drugom poluvremenu je domaćin, odnosno njegov trener Abel Fereira imao prostora za eksperimentisanje. Tako je prvo poslao na teren 17-godišnjeg talenta Luisa Giljermea koji je oduševio za dvadesetak minuta na terenu, a u smiraj utakmice ubacio i pomenutog Riosa. Osam minuta bilo mu je dovoljno da zablista.

BRAZIL, KUP - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Fluminense - Flamengo 0:0

Palmeiras - Fortaleza 3:0 (2:0)

/Veigra 11pen, Tabata 18, Rios 89/

Santos - Baija 0:0

Četvrtak

Gremio - Kruzeiro 1:1 (0:1)

/Suarez 80 - Rodriges 9/

Sport Resife - Sao Paulo 0:2 (0:0)

/Lusijano 71, Paulo 89/

02.30: (2,50) Amerika Mineiro (3,15) Internasional (2,75)

02.30: (1,53) Atletiko Mineiro (3,60) Korintijans (6,75)

02.30: (2,00) Atletiko PR (3,25) Botafogo (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BrazilaPalmeirasFortalezaRafael Veiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara