Pogodak Nemanje Petrović (© MN Press)
Pogodak Nemanje Petrović (© MN Press)

Mogu mali, a mogu i veliki: TSC konačno dobio derbi kod kuće

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 18:27

Povećao se i broj golova datih u drugom poluvremenu na mečevima u Bačkoj Topoli

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Više je razloga zašto je TSC-u i te kako prijala pobeda u derbiju drugog kola plej-ofa protiv Čukaričkog. Najvažniji je povratak na drugo mesto, prednosti koju će imati u Bačkoj Topoli ukoliko se na kraju nađu poravnati sa direktnim rivalom u borbi za status vicešampiona. Da su Brđani slavili, ostavili bi TSC na šest bodova zaostatka i puni samopouzdanja otišli na Marakanu. Remijem bi se bitka rasplamsala, ali i otežala timu Žarka Lazetića nastavak borbe za izlazak u elitno takmičenje evropskog fudbala. Upravo tu leži značaj slavlja u nikad boljem derbiju ova dva tima.

Izabrane vesti

Pretplatili su se Lazetićevi izabranici na dobre rezultate u gostima ove sezone, doživeli svega dva poraza i vraćali se punih džepova sa većine teških gostovanja. Tek je Novi Pazar u februaru uzeo skalp klubu iz Bačke Topole (2:1), dok je Crvena zvezda u prvom kolu plej-ofa nanela TSC-u prvi ubedljiviji poraz (1:4). S druge strane, kad god su u Bačku Topolu dolazile ekipe iz vrha, postojala je svojevrsna barijera koju sve do četvrtka nisu mogli da prevaziđu fudbaleri u plavim dresovima. To dodatno daje značaj trijmfu koji je ostvario domaći tim, pored navedene činjenice da se ekipa vratila na drugo mesto Mozzartbet Superlige.

Već je Javor u drugom kolu Mozzartbet Superlige uzeo bod TSC-u i potencijalno nagovestio da je na bačkotopolskoj areni moguće uzeti bodove. Novi Pazar je pobedio mimimalcem, Partizan i Crvena zvezda su takođe upisali tri boda, Vojvodina i Čukarički su se zadovoljavali remijem. Ne može se reći da su igrali loše izabranici Žarka Lazetića, tek je možda duel protiv Javora nagoveštavao određene probleme u igri, ali radilo se o početku sezonu i uigravanju tima. Protiv večitih su se otvarali Topolčani, napadali i izlazili visoko, i možda su i nesrećno ostajali bez bodova. Čukarički je na prethodnom gostovanju bio egal i zasluženo odneo bod, dok je novosadska Stara dama preživela vojvođanski derbi i kroz puku slučajnost izbegla poraz.

Slavlje u Bačkoj Topoli (© MN Press)Slavlje u Bačkoj Topoli (© MN Press)

Sve što su ranije uradili fudbaleri TSC-a u navedenim mečevima kod kuće poništeno je u derbiju protiv Čukaričkog. Odbrana je bila skoncentrisana 90 minuta, nismo videli kobne greške kao protiv Vojvodine kada je Josip Ćalušić nespretno reagovao i skrivio penal. Nisu ni dozvolili defanzivci kluba iz Bačke Topole ovoga puta protivniku previše prostora, već su vrlo oprezno baratali sa loptom u zadnjoj liniji. Nije viđen ni scenario kao protiv Spartaka, gde su subotički Plavi golubovi iz jedine dve šanse u nastavku iščupali bod nakon zaostatka od dva gola.

Iako su većinu golova ove sezone postizali na svom stadionu u prvih 45 minuta, konačno su igrači TSC-a razbili i tu prepreku drugog poluvremena. Od 27 pogodaka kod kuće, 16 je dato tokom prvog dela igre, što je više od pola, pa je pobednički hitac Nemanje Petrovića podigao kotu na 11 što se tige pogodaka u drugom poluvremenu. Novu priliku da nastave gde su stali protiv Čukaričkog, imaće tim Žarka Lazetića već u ponedeljak, kada im u goste dolazi Partizan.


 



tagovi

TSC Bačka TopolaNemanja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara