Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mojes napravio aždaju od Lingarda i prvi put u karijeri pobedio Murinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 14:56

Škotski stručnjak savladao Portugalca iz 16. pokušaja, Totenhem doživeo peti ligaški poraz u poslednjih šest mečeva

Džesi Lingard igra kao fudbalska aždaja, Vest Hem hrli ka Ligi šampiona, a agonija Tohenhema sve je dublja. Doskorašnjem ofanzivcu Junajteda više prija London nego Mančester, više odgovara saradanja sa Dejvidom Mojesom nego sa Ole Gunarom Solskjerom, a danas je novim golom pomogao škotskom stručnaku da prvi put u karijeri iz tek 16. pokušaja savlada ekipu koju vodi Žoze Murinjo. Iako možda nije zaslužio, Totenhem je pao u londonskomderbiju 25. kola - 2:1.

Pričao je Lingard pre nedelju dana kako se Ole ogrešio o njega na Old Trafordu, kako je izostala veća šansa i minutaža u trenucima kada je kako kaže, bio jedan od fizički najspremnijih u timu. Englez je u dresu Čekićara nastvio da potvrđuje da kada igra konstanto predstavlja ozbiljnu pretnju po protivnički gol. Bio je nezaustavljiv u 47. minutu kada je levog nogom savršeno pogodio dalji ugao Ljorisovog gola. Time je duplirana prednost Vest Hema iz petog minuta kada je Antonio bio snalažnjiv u protivničkom petercu. Tako je Žoze Murinjo prvi put u Premijer ligi primio po gol u prvih pet minuta oba poluvremena.

Izabrane vesti

Lingardu su četiri utakmice pod dirigentskom palicom Mojesa bile dovoljne za tri gola, toliko je postigao na 36 duela za Junajted pod Ole Gunarom Solskjerom.

Totenhem je nastavio praksu po kojoj nije pobedio nijednom na poslednjih 11 utakmica (devet poraza, dva remija) kada je gubio na poluvremenu. A nije da nije imao priliku, čak nije pogrešno reći da je zalužio bar bod. Murinjo je pogodio sa izmenom pošto je na poluvremenu Geret Bejl zamenio Erika Lamelu. Uneo je Velšanin dosta živosti u igru, namestio iz kornera gol Lukasu Mouri koji je sa prve stative sjajno gađao glavom.

Hari Kejn je u maniru najuticajnijeg fudbalera Sparsa konstantno pretio, kako iz igre tako i iz prekida, ali su lopte posle njegovih udaraca završavale tik pored leve i desne stative. Nešto slično činio je i u prvih 45. minuta. Umalo da najbolji strelac gostujućeg tima u 79. minutu namesti gol Hjong Min Sonu, ali ga je u toj nameri vrhunskim uklizavanjem sprečio Deklan Rajs. Lopta se u nastavku istog napada vratila Kejnu, on je nanišanio Bejla, a Velšanina prečka osujetila da iz voleja postigne jedan od pogodaka sezone.

Do kraja utakmice apsolutna ofanziva Murinjovih momaka, a Vest Hem je vrlo lako mogao da ispusti veći deo plena u drugom minutu nadoknade, kada je čudnim spletom okolnosti lopta pogodila Sona, a zatim i stativu zatečenog Lukaša Fabijanskog.

Razočaravajući rezultat za Totenhem koji nije zaslužio da i peti put u poslednjih šest prvenstvenih mečeva doživi poraz. Ovo je uvedno i kraj realnih nadanja Pevaca da mogu do mesta koje vodi u Ligu šampiona.


PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

/Minamino 33 – Maunt 54pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82pen/

Fulam – Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Lukman 61/

Nedelja

Vest Hem - Totenhem 2:1 (1:0)

/Antonio 5, Lingard 47 - Moura 64/

15.00: (3,10) Aston Vila (3,35) Lester (2,30)

17.30: (6,00) Arsenal (4,00) Mančester Siti (1,58)

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemTotenhemDžesi Lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara