Mojes vodi polupan tim: Tri gola Arsenalu za pola sata, pa dva pucnja u koleno, Vest Hem dobro da je uzeo i bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 17:52

Intervencija s gol linije, stativa, pokušaj Rajsa posle trka s gola na gol, ali je rezultat bio 3:3

Nepisano fudbalsko pravilo kaže da se najluđi mečevi u Premijer ligi igraju kada je Arsenal jedan od takmaca na terenu, a to se potvrdilo i ovog nedeljnog popodneva uoči reprezentativne pauze! Ne bismo imali ništa protiv ni da se na dvonedeljni odmor otišlo posle londonskog derbija na Olimpijskom stadionu, jer ono što su Vest Hem i Arsenal pokazali bilo je izutetno zabavno.

Od tri gola u mreži Tobdžija za uvodnih pola časa igre, do umalo potpunog sunovrata u ambis! Eto, takav je put za 90 minuta fudbala prošao Vest Hem koji je definitivno imao šansu da nanese gradskom rivalu jedan od najtežih poraza u međusobnim duelima, a umesto toga pružio mu je ne samo ruku spasa, već i mogućnost da kući odnese sve - 3:3 (3:1).

Izabrane vesti

Kakav meč, kakva ludnica! Na ovih šest golova videli smo još intervenciju Ise Diopa bukvano u prvom minutu nastavka posle velemajstorskog centaršuta Kaluma Čejmbersa i pokušaja Aleksandrea Lakazeta, pa neobjašnjiv promašaj Majkla Antonija s dva metra kada je pogodio stativu, plus šansu Deklana Rajsa posle furioznog trka s loptom praktično od šesnaesterca do šesnaesterca, ali ga je Bernd Leno sprečio da postigne verovatno jedan od najlepših golova sezone.

Dejvid Mojes definitivno vodi jedan od najluđih timova engleskog šampionata, jer ovako nešto ne bi mogao da napravi svako. Kako je Vest Hem izgledao posle uvodnih pola sata u kojima je ponovo blistao Džesi Lingard s novim golom i asistencijom za Džeroda Bouena, izgledalo je da se Arsenalu sprema potpuna katastrofa i razlika je komotno mogla da bude veća. Ali, jedan autogol Tomaša Součeka doveo je do toga da se pokrene lančana reakcija u kojoj je samopouzdanje Čekićara potpuno išćezlo, a Arsenal izgledao kao tim koji igra i vodi ubedljivo...

Tako su se uloge posle odmora na poluvremenu skroz okrenule. Vest Hem je delovao izgubljeno, bledo i bezidejno, dok je Arsenal pucao od želje da poništi sve što je domaćin napravio, a taj neočekivani udar energije desio se s tom, Součekovom greškom u 38. minutu. Češki vezista je nekoliko trenutaka ranije postigao i gol za svoj tim za ogromnih 3:0, ali je utisak da se njegovo ime i prezime na semaforu našlo potpuno slučajno. Naime, kod pogotka ga je pogodila lopta koju je poslao Antonio, dok je kod autogola skrenuo Lakazetov udarac i matirao Lukaša Fabijanskog.

Kao da to nije bilo dovoljno, Vest Hem je i kod drugog gola častio Arsenal i tako gradskog rivala potpuno vratio u život! Kada nije mogao Lakazet nekoliko minuta ranije, učinio je to Kreg Doson koji baš ima problem s izbacivanjem lopte iz svog kaznenog prostora, jer mu ovo nije prvi put da trese svoju mrežu! Taj gol potpuno je otvorio utakmicu i učinio da do poslednjeg zvižduka Džonatana Mosa oba tima budu u prilici da pokupe tri boda. Tako je Arsenal stigao i do 3:3 posle lepog centaršuta Pepea za Lakazeta kome ovog puta niko nije mogao da "ukrade" gol. Odbrana Čekićara bila je u toj situaciji potpuno izgubljena, a Francuz je bocnuo glavom loptu i poslao je tako da Fabijanski nije mogao previše toga da uradi.

Susret se ipak završio rezultatom 3:3, što je možda i najrealniji ishod gledajući sve što se događalo na Olimpijskom stadionu. A, komotno smo mogli da vidimo još neki pogodak, pa možda čak i jedan od najvećih preokreta u istoriji Premijer lige...

USKORO OPŠIRNIJE...

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Petak

Fulam - Lids 1:2 (1:1)

/Andersen 38 - Bamford 29, Rafinja 58/

Subota

Brajton - Njukasl 3:0 (1:0)

/Trosar 45+3, Velbek 51, Mopej 68/

Nedelja

Vest Hem - Aston Vila 3:3 (3:1)

/Lingard 15, Bouen 17, Souček 32 – Souček 38ag, Doson 61ag, Lakazet 82/

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Nedelja

20.30: (2.95) Aston Vila (3.25) Totenhem (2.45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džesi LingardTomaš SoučekMajkl AntonioAleksandre LakazetArsenalVest Hem

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara