Aleksandar Golovin (©Reuters)
Aleksandar Golovin (©Reuters)

Monako došao sebi posle „petarde“ od Parižana, Minamino trese mreže kao u Salcburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 17:07

Japanac se konačno svikao na Ligu 1

Pari Sen Žermen je od početka sezone odigrao možda i najbolji meč protiv Monaka. Jedan od retkih klubova koji je prethodnih godina bio u stanju da mu pomrsi konce ne da mu proteklog vikenda nije bio ravnopravan protivnik, nego je bio topovsko meso. Mnogi bi posle „petarde“ potonuli, bili demoralizovani, ali tim iz Kneževine je ekspresno došao sebi nakonm debakla na Parku prinčeva.

Trag nije ostao ili ne bar u meri koja bi se jasno videla i uticala na to da izabranici Adija Hitera nastave da posrću i vuku krive poteze. Da bolan boraz brzo potisnu iz memorije postarao je Takumi Minamino. Konačno se japanski vezista svikao na francusku Ligu 1, počeo je da vodi glavnu reč i trese mreže kao za vreme boravka u Salcburgu. Ugravirao je svoje ime u novoj pobedi i postarao se da produži agoniju Monpeljea – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Nisu u klubu sa Azurne obale mogli bogzna čime da budu zadovoljni proteklog vikenda, iako se Monako trudio da se nadigrava sa Pari Sen Žermenom, nijese povlačio ni kada je domaćin ubacio u petu brzinu. Najsvetlija tačka bio je Takumi Minamino. Spakovao je gol, zatim i asistirao Folarinu Baloganu, da bi opipljiv doprinos dao i protiv Monpeljea.

Natrčao je iz drugog plana, pokupio odbitak i sproveo loptu u mrežu. Bio je to njegov četvrti prvenstveni pogodak. Kada se u obzir uzme da je godinama grejao klupu Liverpula, da se u prvoj sezoni u francuskom fudbalu poprilično mučio i da efikasniji nije bio još od salcburških dana, i te kako u Monaku mogu da budu zadovoljni. Utabao je put ka trijumfu, koji je postao izvestan nakon što je isključen Kiki Kulibali, da bi Visam Ben Jeder u nadoknadi potvrdio tri boda.

Monako je učvrstio svoju poziciju među tri kluba koja će direktno u Ligu šampiona, a od izlaska na međunarodnu scenu ne odustaje Brest. Tim iz Bretanje prošao je kroz turbulentan period, nizao je poraz za porazom, ali čini se da je ponovo onaj sa početka sezone. Roman del Kastiljo i Pereira Laž pootpisali su poraz Klermonu i ostavili ga u opasnoj zoni – 3:0 (2:0). Sreća po ekipu Paskala Gastijena je što su Tuluz i Lorijan podelili bodove (1:1), pa niko od „davljenika“ nije odmakao.

FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Rems - Strazbur 2:1 (2:0)

/Ričardson 10, Darami 42 - Gameiro 88pen/

Subota

Lans - Lion 3:2 (1:1)

/Said 26, Frankovski 52, 74 - O'Brajen 15, 72/

Nant - Nica 1:0 (1:0)

/Mole 25/

Nedelja

Avr - Pari Sen Žermen 0:2 (0:1)

/Embape 23, Vitinja 89/

Brest - Klermon 3:0 (2:0)

/Del Kastiljo 20pen, 51, Pereira Laž 34/

Monako - Monpelje 2:0 (1:0)

/Minamino 9, Ben Jeder 90+2/

Tuluz - Lorijan 1:1 (0:0)

/Dalinga 72 - Dijeng 90+1/

17.05: (1,40) Lil (5,00) Mec (9,00)

20.45: (1,95) Marselj (3,60) Ren (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LorijanKlermonTuluzBrestMonpeljeMonakoLiga 1Francuska Liga 1Takumi Minamino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara