Monako ide dalje: Dogovoren Fofana za 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 11:49

I to nije sve...

Monako radi po dobro oprobanom receptu. I ne zaustavlja se. Misle u Kneževini na budućnost, pa tako ovaj prelazni rok za sada koriste kako bi doveli igrače na koje će moći da računaju u narednim sezonama. 

Po principu poslovanja koje je na Luj II dovelo mladog štopera Partizana Strahinju Pavlovića, francuski klub dogovorio je sinoć transfer golmana Radoslava Majeckog (20) iz varšavske Legije. Mladi čuvar mreže prošao je uspešno lekarske preglede i stavio paraf na petoipogodišnji ugovor. I on će poput Pavlovića nazad u svoj matični klub, na pozajmicu do kraja sezone...

Izabrane vesti

A možda i jedini igrač koji stiže u Kneževinu da odmah bude pojačanje jeste Jusuf Fofana (21) iz Strazbura. Radi se o mladom reprezentativcu Francuske koji se najbolje snalazi kao centralni vezista. Kako ovog jutra javlja RMC dva kluba postigla su sporazum i ostalo je samo da se igrač dogovori s Monakom. Navodno, Strazburu na ime obeštećenja ide čak 15.000.000 evra.

Podsećanja radi, Monako je za Pavlovića iskeširao 10.000.000 (kao opcija stoje i bonusi i procenat od iduće prodaje), Legiji za golmana Majeckog isplatiće 7.000.000 (takođe stoje bonusi kao opcija, ali i procenti od sledeće prodaje), pa kada završi i Fofanu, biće to 32.000.000 evra ukupno potrošeno na pojačanja ove zime (bez bonusa).

I moglo bi da se dogodi da to ne bude sve. Jer kao što pisali pre dva dana, Monako na nišanu ima i 19-godišnjeg Oreljana Tčuamenija, zadnjeg veznog iz Bordoa, za koga stručnjaci tvrde da je jedan od najboljih produkata te poznate škole fudbala. Ukoliko bi stigla ponuda teška 20.000.000 evra, pretpostavka je da bi Žirondinci dali dozvolu za transfer...

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara