(©Reuters)
(©Reuters)

Monako igrao viktorije u Kneževini: Jovetić i Foland režirali trijumf (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 14:52

Niko Kovač pogodio sa izmenama

Kada ne ide, Niko Kovač pozove Stevana Jovetića u pomoć. Crnogorski golgeter rešenje je za sve Monakove probleme. Mladi Kneževi nisu pronašli put i način da probiju Brestove zidine, ali ima Niko Kovač džokera sa klupe. San o tituli živi, pobeda protiv Pari Sen Žermena nije otišla niz vetar – 2:0

Hrvatski strateg želi da implementira nemački sistem i gvozdenu disciplinu. Isticao je Kovač da Monako gravitira ka Frankfurtu, a ne ka stilu koji gaje francuski klubovi. Mreža miruje, Monako visi u kaznenom prostoru gostiju, još samo da se vrati kiša golova.

Izabrane vesti

Kažu da se na malim utakmicama osvaja titula – ova je bila ta. Nije posustao Monako, nije ga sputao neverovatni golman Larsoner. A bio je blizu da ga vrati korak unazad.

Inicijativu iz rane faze utakmice Monako nije začinio pogotkom, nedostajalo je konkretnosti timu iz Kneževine na stadionu Luj II. Došao je Brest na Azurnu obalu da se odbrani, polagali su nade u odbranu i disciplinovanu igru što ne bi bilo iznenađenje da je reč o timu kojeg krasi dobra defanziva. Poslednja linija Bresta je poprilično klimava, sklona kardinalnim greškama i neopreznosti unutar kaznenog prostora.

Protiv Monaka je ulogu izdašnog gosta preuzeo levi bek Roman Pero. Igrao je rukom u šesnaestercu, arbitar je pokazao na belu tačku, a loptu je namestio Ben Jeder. Šutirao je u desni ugao, njegovu nameru je predvideo Gutije Larsoner i ukrotio loptu.

Promene na semaforu nije bilo, a promašen penal je poremetio domaće igrače. Nije Ben Jeder bio sav svoj, grešio je u osnovnim fudbalskim elementima, delovao je kao izduvan balon. Uostalom, tako je izgledao čitav tim. Odradio je Brest pola posla protiv pretendenta na titulu, ali je teži deo posla tek predstojao.

Sve karte je Niko Kovač bacio na napad. Komandovao je totalna ofanziva. Nisu Kneževi časili ni časa, krenuli su na sve ili ništa. Pobeda protiv Pari Sen Žermena je slatka, ali slaba je vajda ako se timovi iz donjeg doma i sredine tabele ne ruše kao kegle. Stevan Jovetić, Aleksandr Golovin i Krepin Dijata ušli su u igru, a očekivano je zamenjen indisponirani Ben Jeder.

I pre napravljenih promena mogao je Monako do gola, ali mu konstrukcija gola nije bila naklonjena. A Gutije Larsoner je činio čuda na golu Bresta. Ipak, ni on nije svemoguć, a Monaku je potrebno tako malo prostora. Stuštio se Stevan Jovetić ka golu Bresta, prebacio loptu na desnu nogu i odapeo strelu. Kada se otvori, više poteškoća nema. Sve je vodilo ka minimalcu, ali je loša intrevencija gostiju pogurala Kevina Folanda do 13. gola. Iz neposredne blizine Foland je ćušnuo loptu u gol.


FRANCUSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Ren - Nica 1:2 (1:1)

/Terije 39 – Guiri 19, Danilijuk 58/

Subota

Bordo - Mec 1:2 (1:0)

/Kalu 14 - Delajn 72, Vagner 90+1/

Dižon - Pari Sen Žermen 0:4 (0:2)

/Ken 6, Mbape 32pen, 51, Pereira 82/

Nedelja

Monako - Brest 2:0 (0:0)

/Jovetić 76, Foland 90/

15.00: (2,85) Anže (2,95) Lans (2,75)

15.00: (2,80) Lorijan (3,10) Sent Etjen (2,65)

15.00: (2,85) Nim (3,15) Nant (2,55)

15.00: (2,75) Rems (3,10) Monpelje (2,70)

17.00: (1,85) Lil (3,40) Strazbur (4,60)

21.00: (4,60) Marselj (3,60) Lion (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonakoBrestFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara