Monako uradio još jedan transfer poput Pavlovićevog: Došao najskuplji igrač u istoriji Poljske

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 12:09

Kneževi nastavljaju da ulažu u mlade nade

Jedini transfer koji je Monako zvanično potvrdio ove zime je kupovina srpskog štopera Strahinje Pavlovića iz Partizana za 10.000.000 evra. S tim što će se Pavlović priključiti Kneževima narednog leta pošto je vraćen u Partizan na pozajmicu do kraja sezone.

A juče je Monako završio i drugi transfer ove zime po sličnom receptu. Francuski klub je dogovorio transfer golmana Radoslava Majeckog (20) iz varšavske Legije. On je sinoć prošao lekarske preglede i potpisao je ugovor na pet i po godina. S tim što se vraća u Legiju gde će do kraja sezone braniti kao pozajmljen fudbaler Kneževa.

Izabrane vesti

Monako je Legiji za obeštećenje platio 7.000.000 evra. To je fiksni deo, a poljskom klubu može da pripadne još 1.000.000 evra kroz bonuse. Takođe, Legiji ide i 10 odsto od naredne prodaje Majeckog. Dakle, sličan transfer kao Pavlovićev.

Majecki je tako postao najskuplja prodaja u istoriji poljskog klupskog fudbala. Do sada je rekord držao 6.000.000 evra težak transfer defanzivca Jana Bednareka koji je 2017. prešao iz Leha u Sautempton.

Majecki je dete Legije i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Poljske, a pre godinu dana se za njega interesovao i Arsenal. Od sredine prošle sezone je standardan na golu Legije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara