Monći i Unaj Emeri (©Reuters)
Monći i Unaj Emeri (©Reuters)

Monći i Emeri ponovo u tandemu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 20:18

Doskorašnji sportski direktor Sevilje se dogovorio sa Aston Vilom

Korenite promene dešavaju se u Aston Vili. U nameri da se pomeri sa mrtve tačke birmingemski klub je krajem prošle godine angažovao Unaja Emerija, a sada planira da napravi dodatni iskorak i to tako što će španskog stručnjaka upariti sa njegovim bivšim saradnikom – Monćijem.

Britanski mediji pišu da jeVila postigla dogovor sa aktuelnim sportskim direktorom Sevilje oko preuzimanja pomenute funkcije na Vila Parku. Istu je do nedavno obavljao Kristijan Parslou, ali je posle pet godina napustio direktorsku fotelju kao jedna od “žrtava” ideje vlasnika da izvrše rekonstrukciju kluba..

Izabrane vesti

Vila je isprva želela da na mesto Parsloua dođe Mateu Alemani, ali kako su pregovori sa sportskim direktorom Barselone propali u poslednjem trenutku, u Birmingemu su se ekspresno okrenuli jednom od najpoznatijih direktora fudbala, tvorcu Sevilje koja je ove sezone sedmi put u klupskoj istoriji osvojila Ligu Evrope. Tri uzastopne doneo joj je upravo Emeri (2014-2016) u tandemu sa Monćijem.

Međutim, Sevilja još nije dala zeleno svetlo za Monćijevu selidbu na Ostrvo. Španac je čelnim ljudima na Ramon Sančez Pishuanu kao razlog odlaska iz kluba naveo iscrpljujuću sezonu, ali je dobio odgovor da u tom slučaju uzme pauzu. U suprotnom, zainteresovani klubovi – u ovom slučaju Vila – moraće da plate 3.000.000 evra, budući da je ugovorom vezan za Andalužane na još godinu dana.

Dok čeka dozvolu Sevilje, Vila je već dogovorila prvo pojačanje. Juče je na Vila Parku zvanično predstavljen Juri Tilemans. Belgijanac je došao bez obeštećenja pošto mu je istekao ugovor sa Lesterom, a njemu bi u Birmingemu mogao da se pridruži doskorašnji saigrač Harvi Barns. Za njega bi Vila pak morala da se otvori.



tagovi

MonćiSeviljaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara