Monći odlazi iz Sevilje

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 04:16

Legendarni direktor Andalužana posle velikog slavlja u Budimpešti osetio se odbačenim jer mu trenutna organizaciona šema Sevilje ne dozvoljava da radi onako kako želi, pa je dobio jasan signal da je vreme za rastanak

Neverovatan uspeh i sedmi pehar Lige Evrope, koji je Sevilji obezbedio učešće u Ligi šampiona naredne sezone, nije bio dovoljan legendarnom sportskom direktoru kluba sa stadiona Ramon Sančez Pishuan, Ramonu Rodrigezu Verdehu, poznatijem kao Monći, da poželi i dalje da ostane u redovima Andalužana.

Kako pišu Španski mediji, a pre svih portal Relevo, Monći ozbiljno razmišlja o odlasku, a glavni razlog za to leži u činjenici da je izgubio svoje mesto u klubu. Jednostavno se oseća napuštenim i u toj situaciji ne želi da ostane na Pishuanu.

Izabrane vesti

Sevilju je mogao da napusti i ranije ove sezone, kada je klub prolazio kroz teške trenutke, ali nije želeo. Ipak, posle velikog slavlja u Budimpešti osetio se odbačenim jer mu trenutna organizaciona šema Sevilje ne dozvoljava da radi onako kako želi, pa je dobio jasan signal da je vreme za rastanak.

Monći je čitav svoj život proveo u Sevilji. Bio je golman od mlađih kategorija do prvog tima, a 2000. godine, kada je Sevilja ispala iz lige, postavljen je za direktora fudbala. Dobio je zadatak da razvije omladinsku školu i razvije široku skauting mrežu unutar Španije, ali i van zemlje. Ne samo da je uspeo u tome, već u naredne dve decenije postao jedan od najboljih na planeti u tome. Stvorio je mrežu od preko 700 skauta na planeti i dovodio brojne igrače od kojih su mnogi postajali među najboljima u španskom fudbalu, ali i čitavoj Evropi.


tagovi

Monći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara