Sofijan Amrabat (Reuters)
Sofijan Amrabat (Reuters)

Mora neko i da čuva leđa Firminu, Marezu i kompaniji... Al Ahli krade pojačanje Mančester Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 12:28

Saudijski klub se ne zaustavlja

Juče je Al Ahli iz Džede transferom Alana Sen Maksimana iz Njukasla kompletirao napadački triling premijerligaških pojačanja sa Marezom i Firminom. A sada je na redu pojačanje koje će čuvati leđa atraktivnim ofanzivcima.

Al Ahli je krenuo u napad na Sofijana Amarabata iz Fiorentine. Saudijski klub želi marokanskog vezistu koji već nedeljama čeka na transfer.

Izabrane vesti

Ovog leta su se u kontekst sa Al Ahlijem dovodili Frank Kesi (Barselona), Stansilav Lobotka (Napoli), Pol Pogba (Juventus), Žoržinjo (Arsenal) ali izbor je pao na Amrabata.

Marokanac je zimus sjajnim partijama na Mundijalu zaludeo fudbalsku Evropu ali je Viola tada uspela da ga zadrži. Međutim, ovog leta je njegov odlazak iz Toskane skoro pa sigurna stvar. Amrabat i ne igra prijateljske utakmice već u Firenci čeka da se realizuje transfer.  

Vezista Firoentine je bio na radaru Barselone ali katalonski klub nije u finansijskoj mogućnosti da kompletira tu priču. Hteo ga je i Čolo Simeone u Atletiku ali će Madriđani najverovatnije dovesti Pjera Emila Hejbjerga iz Totenhema. Već dugo vremena je želja Erika Ten Haga u Mančester Junajtedu ali engleski klub nedeljama čeka da se reši Freda i ne ide mu baš najbolje. Holanđanin je trenirao Amrabata u Utrehtu, vrlo dobro ga poznaje i prvi mu je izbor za zadnjeg veznog. Međutim, dok Junajted čeka i oteže, Al Ahli prelazi na konkretne korake.

Fiorentina traži za svog vezistu oko 30.000.000 evra što za prebogate Arape nije nikakav problem. Sve bi bilo dogovoreno i rešeno vrlo brzo što Italijanima ide u prilog umesto cenkanja sa Mančester Junajtedom.

Spremna je i atraktivna ponuda za Marokanca koji u Firenci zarađuje 2.000.000 evra po sezoni. Al Ahli mu nudi ugovor vredan čak 15.000.000 evra godišnje. Amrabat se do sada opirao pozivima Saudijaca ali kako se situacija sa Mančester Junajtedom ne razvija onako kako je želeo, mogao bi uskoro da postane sledeće veliko ime koje će zaigrati u saudijskom fudbalu.  


tagovi

Sofjan AmrabatLetnji prelazni rok 2023Saudijska Arabija 1Al Ahli Džeda

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara