Moramo da razgovaramo o Varanu

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.07.18. | 08:44

Dečko je premotao igricu

Kada kažemo Francuska prvo mislimo na Mbapea, Grizmana, Lorisa, Kantea... Ipak, deluje da su Francuzi na Svetskom prvenstvu imali taliju kakva se retko rađa. A to je Rafael Varan. Momak koji ima 25 godina i već je osvojio 16 trofeja! I to kakvih. Jednostavno - njegovo drugo ime je Uspeh.

Napad Francuza je funkcionisao odlično, u finalu su Trikolori dali četiri gola, ali treba istaći i odbranu da ne bi bilo nefer prema Varanu i Umtitiju koji su bili poput zida. Varan je svakako imao mnogo više iskustva u finalima. Pre dva meseca je podigao trofej pobednika Lige šampiona, a sinoć i svetskog prvaka.

Izabrane vesti

Posebno je impresivno kakav Varan ima skor u finalima i polufinalima. Do sada je odigrao 253 utakmice ukupno, od toga 48 puta igrao za Francusku. Igrao je na 10 polufinala ukupno i dobio devet i izgubio je samo jedno finale u karijeri.

Varan je do sada osvojio jedno Svetsko prvenstvo, tri klupska Svetska prvenstva, tri UEFA Superkupa, dve Primere, četiri Lige šampiona (u jednom finalu, 2016. nije igrao zbog povrede), dva Superkupa Španije i jedan Kup Kralja! Nije loše za nekoga ko ima 25 godina, zar ne?!

Zanimljivo, Varan je bio na spisku reprezentacije Francuske i za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje je održano u Francuskoj, ali je na kraju otpao zbog povrede. Trikolori su igrali finale i izgubili od Portugalije. Da je Varan bio tu...

Inače, kao što možemo da vidimo imao je dosta problema sa povredama u prošlosti, ali deluje da ga i to sve više zaobilazi i da je uprkos tome uspeo da sakupi impozantan broj trofeja. A ima da igra još godinama!

Mnogi Varana porede i kažu da je novi Loran Blan, ali gledajući sve samo mu nedostaje da poljubi u čelo Uga Lorisa jer fudbalski sve ima što je sjajni Blan imao.

Kako je Rafael došao na ovaj nivo?

Odlučujuću ulogu svakako je odigrao Zinedin Zidan kada ga je zvao da za samo 10.000.000 evra pređe iz Lansa u Real Madrid. Tada je i Mančester Junajted bio zagrizao za ovog talentovanog štopera, ali je Zizuovo ime presudilo i Varan je obukao dres Real Madrida.

Zapravo, postoji anegdota oko toga da je Zidan zvao Varana da dođe u Real Madrid. Varan mu se javio i rekao da ne može da priča i da će ga pozvati čim završi maturski ispit koji je u tom momentu polagao. Bila je to 2011. godina kada je Real vodio Žoze Murinjo.

Danas je Varan stasao u strašnog štopera. Vidi se to i golim okom, ali i kroz cifre. Na upravo završenom Mundijalu imao je 44 defanzivna starta što je najviše od svih igrača na turniru!

I čak mu i to nije bilo dovoljno već  je u sudaru protiv Urugvaja u četvrtfinalu postigao prvi gol i tako načeo nezgodne Uruse, a kasnije je Grizman postigao pobednički gol.

Čisto da vas podsetimo da će Real Madrid igrati novi Superkup Evrope kao prvak Lige šampiona tako da će to biti šansa za Varana da upiše i svoj 17. trofej.

Šta reći...

Foto: Action images


tagovi

Rafael VaranRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara