Alvaro Morata (©FC Juventus)
Alvaro Morata (©FC Juventus)

Morata sleteo u Torino: Juventusov bingo ili velika svetska zabluda?

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 09:35

Čeka se samo da potpiše...

Gonzalo Iguain je bivši, Andrea Pirlo je tražio Edina Džeka, Pavel Nedved je tvrdio da je Luis Suarez bolje rešenje. Ovog prvog su ipak blokirali tromi pregovori Rome i Napolija oko Arkadijuša Milika, dok je Suareza, uprkos tome što ima suprugu Italijanku, ukočilo to što nema italijanski pasoš. I na kraju, u Torino je sleteo – Alvaro Morata! Najmlađi od trojice kandidata. I najveći rizik od trojice kandidata.

Jer iako je sasvim jasno da u njegovim nogama ima kvaliteta, niko verovatno ne bi pristao da založi svoj obraz za Moratu. Štaviše, po društvenim mrežama i svetskim medijima se već uveliko vodi rasprava o tome: da li je Morata Juventusov bingo, s obzirom da su doveli špica koji može godinama da igra u Torinu? Ili je Morata jedna od najvećih fudbalskih prevara?

Izabrane vesti

Madridska Marka podseća da su Real, Juve, Čelsi i Atletiko za poslednjih 10 godina sve Moratine transfere platili okruglo 205.000.000 evra! Nijedan španski igrač nije toliko novca doneo poslodavcima, a bilo ih je vala dosta boljih. Istina, drugi izvori daju nešto nižu cenu, ali nije to ni toliko bitno. Ovaj poslednji transfer isprva će biti vredan 9.000.000 do 10.000.000 evra - opet zavisno od izvora kome verujete - a mogao bi da naraaste i za dodatnih 45.000.000 ako Stara dama otkupi Alvarov ugovor.

Što dalje znači da bi prema Markinoj računici Moratini transferi zbirno mogli da koštaju neverovatnih 250.000.000! A za sve to vreme Morata je samo u sezoni 2016/2017 u prvenstvenim mečevima dao 15 golova. Nikad više. Dvocifren je bio samo još u proteklom takmičarskom ciklusu u Atletiku (12), te u sezoni 2017/2018 u Čelsiju (11). I nikad mu treneri nisu previše verovali, pa je uglavnom guran na klupu za rezervne igrače, jer je uvek tu bio i neko pouzdaniji. Da li Karim Benzema ili Dijego Kosta, nije ni bitno,.

Kako bilo, ako prođe lekarske preglede – a nema sumnje da hoće – Morata će postati nova Juventusova "devetka". Ponovimo, pozajmica na godinu dana vredna 9.000.000 evra. Juve će posle prve sezone imati opciju da ga otkupi za 45.000.000 ili da produži pozajmicu na još godinu pa da onda odluči šta će sa španskim napadačem. Ako Juve otkupi Moratu, on će dobiti ugovor do 2025.

Transfer Morate u Juventusu znači i da će Luis Suarez definitivno u Atletiko za platu od 9.000.000 evra po sezoni, mada katalonski mediji tvrde da Đozep Marija Bartomeu, nakon što je uspeo da Urugvajca ubedi da Barseloni oprosti novac koji bi mu sledovao na osnovu poslednje godine ugovora, pokušava da klubu obezbedi i bar neko sitno obeštećenje kako mu se ne bi ponovio slučaj Davida Vilje.

Međutim, teško da bi Atletiko pustio Moratu da nema već sve dogovoreno sa Suarezom.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara