Marko Nikolić,  © Star sport
Marko Nikolić, © Star sport

Moskva Marku veruje: Ne poznajete Nikolića, videćete šta će se desiti za godinu dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.07.20. | 10:57

Direktor Lokomotive odbacuje glasine o mogućoj smeni tek angažovanog trenera i kaže da rezultati ne bi bili bolji sa Sjominom

Mada ne ide Lokomotivi prema očekivanjima, Marko Nikolić je siguran na klupi moskovskog kluba. Uostalom, samo što je došao, pet kola je u sedlu i niko na RŽD areni ne razmišlja o promeni, iako su se posle trećeg uzastopnog remija u Premijer ligi Rusije pojavile glasine da bi bivši trener Rada, Vojvodine i Partizana mogao da bude smenjen ukoliko ne izbori plasman u Ligu šampiona.

Takve navode u korenu seče Vasili Kiknadze, generalni direktor Mašinovođa, uz maksimalnu podršku srpskom strategu da transformiše Lokose po svojim zasmislima. Za šta je potrebno vreme. I malo povoljnija klima od aktuelne, pošto su Nikolića u najvećoj državi sveta dočekali sa neobjašnjivim podozrenjem.

Izabrane vesti

Tačno je da ne poznajete Nikolića, iako vam to nije najveći greh. Kad smo birali novog trenera, sreo sam se sa njih 12, a kad je Marko u pitanju, od četiri izvora dobio sam pozitivno mišljenje. Videćete šta će se desiti za godinu dana. Pred Nikolića smo postavili zahteve još od prve utakmice i on ih ispunjava. Ne želim da razgovaram o otkazu. Lokomotiva podržava trenere, za razliku od mnogih drugih klubova“, uverljiv je Kiknadze u obraćanju novinarima.

Moskovljani su neporaženi otkako je Nikolić zamenio legendarnog Jurija Sjomina. Prve dve utakmice su dobili, naredne četiri remizirali, ali kako je liga ujednačena, bodove su gubili i konkurenti za drugo mesto, koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona.

Kako Nikolić da promenio nešto za samo tri sedmice za istim timom“, pita se funkcioner Lokosa. „Onaj ko želi da pronađe žrtveno jagnje to će i učiniti. Problem je kratak razmak između završetka ove i početka naredne sezone. Samo sedmica i po. Šta vam daje za pravo da kažete da ćemo žrtvovati drugo mesto. Usput, ne mislim da bismo imali veće šanse i da je Sjomin ostao na klupi“.

Konstantno se govori da su navijači nezadovoljni baš smenom Sjomina i da je to razlog što na svakoj utakmici napuštaju stadionu u 20. minutu. Nije lako raditi u takvom ambijentu.

Ljudi, pretražite malo internet. Marko je tokom karijere preživeo stresnije situacije sa tribina, nego što je trenutna u Moksvi. Nikome se ne sviđa što smo četiri puta uzastopno remizirali, ali nećemo zbog toga da kamenujemo ljude. Uradiću sve što je do mene da podržim igrače i trenera u njihovom iskrenom poslu. Kriza? O čemu pričate? Naravno da niko nije srećan zbog rezultata, ali šta je to što je trener mogao da uradi. Došao je usred takmičenja, uradio šta može. A nije mađioničar da samo pukne prstima i promeni tok utakmice. Sve što smo tražili od Nikolića, to smo i dobili. Video sam na terenu veliki broj mladih igrača, vidim kako s njim radi“.

Lokomotiva je u nedelju na svom stadionu odigrala 1:1 sa Ufom, navijači su tokom meča prozivali upravu, a iz centralne lože na povike uperenje njemu i saradnicima Kiknadze uzvratio je – srednjim prstom!?

„Tačno je da sam to uradio, ali nisam želeo da dozvolim prostakluk na trbinama“, prokomentarisao je Kiknadze.

Što se ekipe tiče, preostala su joj još dva meča do kraja prvenstva. Već u četvrtak gostovanje gradskom rivalu CSKA, koji se serijom pobeda primakao na četiri dva boda zaostatka i postao ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampiona. Između moskovskih velikana je Krasnodar, uz napomenu da trenutno trećeplasirani sastav na tabeli ima meč manje i šansu da sa tri vezane pobede direktno izbori plasman u elitu.

Nikolićev glavni problem je činjenica da ne može da računa na sve igrače.

Kalendar je prenatrpan, a mi nemamo ceo kadar na raspolaganju. Sad je trenutak kad moramo da beležimo dobre rezultate. Golman Giljerme će, nadamo se, biti spreman za naredne mečeve, iako nije 100 odsto spreman (nije branio protiv Ufe, op. aut.). Zadovoljan sam što je Frarfan konačno s nama i što na njega možemo da se oslonimo dvadesetak minuta“, prokomentarisao je Nikolić činjenicu da se posle godinu i dva meseca na teren vratio iskusni Peruanac i odmah postigao gol vredan remija.


tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara