FOTO: AFP
FOTO: AFP

Možda Al Hilal nije samo Mitar: Malkomov prvenac u Ligi šampiona, Al Davsari podsetio na gol Argentini (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 19:39

Ni ovog puta saudijski velikan nije blistao protiv apsolutnog autsajdera, ali je trijumfovao i prošao u nokaut fazu azijske Lige šampiona

Veliki šamar pretrpeo je Al Hilal sredinom septembra kada je trebalo da bude poražen na svom terenu od uzbekistanskog vicešampiona Navbahora, ali je potpomognut kontroverznim sudijskim odlukama izjednačio na 1:1 u nadoknadi vremena i izbegao totalnu blamažu.

Dočekao je Plavi talas da se revanšira ekipi srpskog fudbalera Filipa Ivanovića i Crnogorca Miloša Milovića, pošto je trijumfovao s 2:0 na gostovanju u milionskom gradu Namanganu i tako obezbedio prvo mesto u Grupi D azijske Lige šampiona i ujedno plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Nije još uvek roviti Aleksandar Mitrović započeo utakmicu od starta, ostao je na klupi sve do dvadesetak minuta pred kraj. Mučio se tim Žorža Žezusa sve do 68. minuta, a onda je Malkom doveo domaćina u vođstvo, natrčavši na odbitak posle odbranjenog penala golmana Navbahora Salemu Al Dosariju. Najlepši trenutak na utakmici dogodio se pet minuta pred kraj kad je upravo Al Davsari lobovao golmana Jusupova sa tridesetak metara i podsetio fudbalske zaljubljenike na meč od pre godinu dana protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada su Zeleni sokolovi pobedili kasnijeg prvaka sveta s 2:1 u utakmici prvog kola gruone faze.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO (GRUPA D)

Navbahor - Al Hilal 0:2 (0:0)

/Malkom 68, Al Dosari 85/

Nasadži - Mumbai Siti 2:0

/Azadi 14, Nongtu ag 32/



tagovi

Al HilalAleksandar MitrovićSergej Milinković SavićMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara