Endrju Robertson (Reuters)
Endrju Robertson (Reuters)

Možda će bacanje upaljača pomoći navijačima Benfike da ostave pušenje

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.04.22. | 12:24

Levi bek Liverpula šaljivo skrenuo pažnju na eventualne posledice opasnog gesta publike na Lužu

Navijače Liverpula je "obasjalo sunce" posle pobede njihovih ljubimaca nad Benfikom (3:1) u prvom meču četvrtfinala. Ali je levog beka Redsa Endrjuaa Robertsona zadesio pljusak sitnih predmeta sa tribina prilikom izvođenja kornera pred kraj meča na Lužu. Za razliku od mnogih kolega koji bi u takvoj situaciji demonstrativno ukazivali sudiji na problem, Škot se sa osmehom okrenuo ka navijačima Orlova, a zatim rutinski vratio loptu u igru.

Izabrane vesti

"Upaljači su takođe leteli prema meni. Možda će to pomoći tim ljudima da prestanu da puše", našalio se Robertson posle meča.

Nije previše pridavao značaju nepristojnom gestu simpatizera lisabonskih Orlova kojima je Liverpul skresao krila još u prvom poluvremenu golovima Konatea i Sanea, da bi pošto je Nunjez prepolovio vođstvo gostiju Dijaz pogodio za konačnih 3:1.

"Moramo svuda da tražimo pozitivu. Često smo bili svedoci kada su strani predmeti uletali na teren. Na sreću, ovog puta su padali pored mene, nisu me udarali. Razumem da su navijači uznemireni na kraju utakmice, ali ne možete da bacate predmete na teren. Ovo može da prouzrokuje povredu. Hteo sam brzo da šutnem loptu u igru i pobegnem odatle", priznao je član Crvenih koji su na pragu plasmana u jubilarno, 20. polufinale kontinentalnih takmičenja.

Liverpul se 14 puta plasirao u finale, a u vitrinama mu sijaju tri pehara Kupa UEFA / Lige Evrope i šest "ušatih" trofeja Kupa šampiona / Lige šampiona.


tagovi

Liga šampionaLiverpulEndrju RobertsonBenfika

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara