Haland (© Reuters)
Haland (© Reuters)

Možda će Čelsi, Siti i Real morati da sačekaju: Borusija nudi Halandu najveću platu u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 12:11

Zavisiće i od sponzorskog ugovora

Na leto izlazna klauzula pada na „samo“ 75.000.000 evra. Velika je to šansa za Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti (pominjali se kao najveći kandidati) da dovedu vrhunskog napadača i osiguraju oslonac ofanzivne linije za celu deceniju, ali Borusija iz Dortmunda ne planira tek tako da se preda. Štaviše, razradila je ideju po kojoj bi i u narednim sezonama imala na raspolaganju Erlinga Halanda.

Čelnici kluba sa Vestfalena rešili su da probiju sve granice, obore barijere i pred Norvežanina stave predlog ugovora kakav nikad nije viđen otkako postoji Borusija. Prema informacijama Bilda, spremni su da mu ponude godišnju platu između 16.000.000 i 18.000.000 evra!

Izabrane vesti

Kakav bi to napredak bio na bankovnom računu 21-godišnjeg špica najbolje se vidi po podatku da trenutno zarađuje „samo“ 8.000.000 evra. Kad je dolazio iz Salcburga, januara 2020, dogovoreno je da mu u prve dve sezone (proleće 2020. i cela takmičarska 2020/21) plata bude 6.000.000, a da u trećoj poraste na sadašnjih 8.000.000. Sad, svesna da bi mogla da ostane bez dragulja, Borusija je pokazala želju da ode toliko daleko da Halanda hijerarhijski postavi čak i ispred Marka Rojsa. Aktuelni kapiten zarađuje 10.000.000 evra godišnje, a Erling bi mogao da računa na celih 18.000.000. Primera radi, poslednji put kad je pričao sa čelnicima oko produžetka ugovora na stolu je bila ponuda vredna 14.000.000 evra, međutim, dogovora nije bilo.

Pod uslovom da pristane na poboljšanje uslove, Erling Haland bi oborio sve rekorde kad je plata u Borusiji u pitanju. Niko nikad nije imao više od ovoga što mu se sad nudi.

S druge strane, valja imati na umu da karijeru sjajnog Norvežanina vodi Mino Rajola. U interesu menadžera je da mu klijent menja sredine kako bi mogao veći procenat da uzima za sebe, a isto tako sam Erling je dotakao klupske limite na Vestfalenu i pitanje je šta može da osvoji u konkurenciji Bajerna u Nemačkoj. Pretpostavka je da bi sa Mančester Sitijem, Čelsijem ili Realom bio konkurentniji za pehare, samim tim i individualna priznanja poput Zlatne lopte.

Pre odluke o nastavku karijere, Erlinga Halanda čeka još jedna. Isto tako važna. Privatnim sponzorskim ugovorom vezan je za Najki, međutim, Puma mu je ponudila uslove koji su mladog asa bacili u dilemu. A Puma je tehnički sponzor Borusije. Nije mali broj onih koji veruju da bi baš transfer od američkog do nemačkog proizvođača sportske opreme omogućio Borusiji da lakše podnese finansijsko opterećenje i priušti da na ime plate za prvu zvezdu tima izdvaja 18.000.000 evra.


tagovi

Erling HalandBorusijaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara