Miloš Jojić, © AFP
Miloš Jojić, © AFP

Možda je slučajno, ali je korisno: Jojićeva asistencija za čudesne makazice i drugo mesto Vukova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 21:13

Volfzberger odmah iza Salcburga

Prvu utakmicu po dolasku iz Istanbula ukrasio je sa dve asistencije, a premijernu posle nenadanog prekida sezone još jednom. Po svemu sudeć Miloš Jojić uživa u Austriji, pošto je tamo gde je stao početkom marta nastavio na premijeri plej-ofa tamošnje Bundeslige i novom dobrom partijom uticao na proboj Volfzbergena na drugo mesto tabele.

Popularni Vukovi su u prvom susretu doigravanja slavili protiv Šturma u Gracu (2:1) i tako jednog od konkurenata za novi plasman na evropsku scenu maltene izbacili iz trke. A sebe lansirali na drugo mesto, odmah iza lidera Salcburga.

Izabrane vesti

Meč na Merkur areni pamtiće se po makazicama Šona Vajsmana. Izraelski napadač je u finišu prvog poluvremena doneo prednost gostima tako što se opredelio na aktobatski udarac posle proigravanja Miloša Jojića. Srpski vezista je glavom prebacio loptu ka sredini šesnaesterca, s obzirom da je bio leđima okrenut pitanje je da li je video timskog kolegu ili je samo instinktivno reagovao znajući da će Izraelac svakako napasti fudbal. Kako god, ispostavlo se kao sjajno rešenje, jer je usledio najlepši trenutak na utakmici.

Za potvrdu kakav je špic Šon Vajsman. Ovo mu je bio čak 30. gol ove sezone u svim takmičenjima, na ukupno 31 meču, te nije ni čudo što su koliko juče ostrvski mediji pisali da se za njega interesuje Seltik.

Jojiću se svakako piše asistencija, ukupno ih ima tri otkako je stigao iz Turske, u preostalih devet kola pokušaće što bolje da se pozicionira pred letnji prelazni rok. Sa konstantno dobrim igrama (svih pet mečeva dosad odigrao kao staret) samo će povećati šanse da pređe u bolji klub. Ili da natera čelnike Volfzbergera da otkupe ugovor od Istanbul Bašakšehira. Pogotovo ako Vukovi, kao i lane, izbore plasman u Ligu Evrope.

U dresu Volfzbergera svih 90 minuta na poziciji štopera odigrao je još jedan Srbin, Nemanja Rnić. 

AUSTRIJA 1

Plej-of, prvo kolo:

LASK – Harteberg 1:2 (1:1)

Šturm – Volfzberger 1:2 (0:1)

Salcburg – Rapid, u toku 




tagovi

VolfzbergerMiloš JojićNemanja Rnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara