Foalrin Balogun (AFP)
Foalrin Balogun (AFP)

Možda je tako najbolje za sve... Arsenal prodao Baloguna u Francusku

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 22:59

Kneževi odrešili kesu

Arsenal i Folarin Balogun su očigledno bili osuđeni da nikada ne kliknu.

Dobar đak omladinske škole Tobdžija verovatno nikada neće dočekati pravu šansu u dresu matičnog kluba. Arsenal ga je večeras prodao Monaku i tako je zaključena priča o budućnosti talentovanog napadača na Emiratima.

Izabrane vesti

Balogun je dete nigerijskih emigranata rođeno u Njujorku. Sa dve godine se doselio u London a sa osam počeo da trenira u Arsenalu koji je sada zauvek napustio posle 15 godina u klubu. Prošao je sve mlađe selekcije londonskog kluba, ušao u prvi tim i debitovao za njega kao tinejdžer.

Malo je tada falilo da kao slobodan igrač napusti Arsenal jer je osetio da mu se ne nude parava šansa i perspektiva. Ipak, verovao je u bolje sutra, potpisao je profesionalni ugovor i ostao. Proveo je još pola godine u prvom timu, a onda u drugom delu sezone otišao na pozajmicu u Midlzbro. Nije tamo nešto posebno odskakao pa je prošlog leta poslat na novu pozajmicu. U francuski Rems.

E tamo je eksplodirao!

Francuska se pokazala kao pun pogodak a Balogun je za sezonu dao 21 prvoligaški gol i bio otkrovenje sezone. Cena mu je vrtoglavo skočila, želeli su ga ovog leta Milan, Inter, Vest Hem, Lajpcig, Union Berlin, Ajntraht, Menhengladbah... Arsenal je umeo da iskoristi uspešnu pozajmicu u Francuskoj i odredio je cenu od 50.000.000 evra. Iako deluje da mu je potreban špic Balogunovih karakteristika, Mikel Arteta nije hteo da pruži pravu šansu američkom reprezentativcu. Videćemo da li ova odluka koštati Arsenal u budućnosti...

Niko od pomentih klubova nije bio spreman da plati traženu cenu ali jeste Monako.

Kneževi su držali na oku Baloguna prošle sezone i uverili se kakav je kapacitet. Kada je prvi napadač Brel Embolo doživeo tešku povredu kolena nedvano, nisu imali lkud i krenuli su svim silama po Baloguna. Ponuda od 45.000.000 plus bonusima je večeras naišla na zeleno svetlo u Arsenalu i transfer je dogovoren. Balogun će u narednim danim potpisati petogodišnji ugovor i postati najskuplje pojačanje u istoriji Monaka.


tagovi

Folarin BalogunLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara