Možda postane najdugovečeniji selektor na svetu: Dešan vodi Francusku do sledećeg Mundijala

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.01.23. | 11:14

Iskusni stručnjak dobio poverenje francuskog saveza

Mesecima je trajala neizvesnost, nagađanja i spekulacije, čak je u jednom trenutku delovalo da će poraz u spektaklurnom finalu protiv Argentine biti poslednji radni dan Didijea Dešana na klupi Francuske. Čak se pisalo da Zinedin Zidan čeka kao zapeta puška, ali... Nekada sjajni vezista mogao bi da postane najdugovečniji selektor na svetu, pošto je potpisao novi ugovor sa FS Francuske koji će važiti do narednog Mundijala, dakle do 2026. godine.

Prethodnih dana se pisalo da se u ceo slučaj umešao i predsednik Francuske Emanuel Makron, koji je na dodeli medalja u Kataru šapnuo Dešanu da bi voleo da ga vidi na klupi Trikolora i u daljoj budućnosti. Moguće je i da je taj detalj prelomio ljude iz francuskog Saveza da Dešanu ponude dugoročan ugovor, pošto su prema prvobitnom planu želeli da ga vežu za selektorsku funkciju do narednog Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Kada se pogleda učinjeno od jula 2012. godine Dešan je aposlutno zaslužio da dobije poverenje. Doveo je Gale do finala Evropskog prvenstva 2016. gde je bolja bila Portugalija, zatim je uzeo Boginju dve godine kasnije u Rusiji i onda došao do finala u Kataru. Imao je samo kiks na smotri najboljih evropskih selekcija 2021. godine kada je u osmini finala ispao od Švajcarske.


tagovi

Didije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara