Tijago Alkantara (©AFP)
Tijago Alkantara (©AFP)

Može biti posao leta: Tijago Alkantara za 40.000.000 ili manje

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 08:52

Retko takav igrač košta tako malo

Čelsi je uzeo Tima Vernera, Bajern Leroja Sanea, Inter je doveo Ašrafa Hakimija, a Juventus i Barelona razmenili Artura Mela i Miralema Pjanića... Međutim, ako nas pitate svi bi ovi poslovi mogli da padnu u drugi plan ako bi Liverpul zaista realizovao ideju o kojoj danas priča cela Evropa: Tijago Alkantara!

Nije tajna da je Alkantara rad da ode iz Minhena, jer je tamo ostvario manje-više sve što je mogao, osim što nije osvojio Ligu šampiona, ali jeste bio prvak Evrope ranije sa Barselonom. Španac je navodno već stavio kuću u Nemačkoj na oglas i rešio da pojuri za drugim izazovom. Tiražni Bild, kome nikad ne promakne ništa iz Bajerna, tvrdi da je Alkantara taj izazov pronašao baš u Liverpulu.

Izabrane vesti

A danas stiže nova informacija, Jirgen Klop je odobrio transfer i dao upravi zeleno svetlo da krene u pregovore!

Čak ni cena ne bi smela da predstavlja problem mada su klubovi na prilično dalekim polaznim osnovama. Bajern naime traži 40.000.000 evra, dok Redsi žele da pokušaju da iskoriste pandemiju virusa Kovid-19 i obore cenu pa isprva nude svega 25.000.000.

Ali da se ne lažemo, Alkantara vredi i tih 40.000.000 sa sve još toliko na gomili i pravo je čudo što se igrač takvog kvaliteta na tržištu pojavljuje sa tako niskom cenom.

Bajern ne želi da pravi preveliki problem igraču koji mu je doneo sedam titula u Nemačkoj i kome pride sledećeg leta ističe ugovor, a treba pride imati na umu da izlazni transferi iz Bundeslige nisu ipak tako papreni kao kad se kupuju igrači iz Premijer lige ili Primere. Recimo, samo je Usman Dembele plaćen obeštećenjem od devet cifara (138.000.000 evra), a samo je još Kevin De Brujne prebacio granicu od 70.000.000.

Ali Tijago Alkantara za 40.000.000 evra ili još manje? To je šansa kakva se ukazuje jednom u 10 godina. Jeste da je njemu 29 leta i da Liverpul možda i neće moći da ga kasnije proda za veće pare, ali samo poređenja radi, tih 40.000.000 evra prošle je sezone Monako dao za Visama Ben Jedera, a Zenit za Malkoma, dok su skuplji bili i transferi Žoelintona, Matea Kovačića, Jurija Tilemansa, Ferlana Mendija, Arona Van-Bisake...

Uz dužno poštovanje svima, ipak je Tijago Alkantara.


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara