Adama Lalana (Reuters)
Adama Lalana (Reuters)

Može da uđe sa klupe, a može i da komanduje sa nje: Lalana još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 19:13

Brajton ceni iskusnog ofanzivca

Igra Brajton sezonu iz snova, mogao bi da se dočepa i istorijskog plasmana u Evropu, pa stvari koje funkcionišu ne treba menjati. Tu spada i status veterana Adama Lalane (34) koji ima epizodnu ulogu sa klupe.

Iako ne igra mnogo u poslednje vreme, klub sa juga Engleske je Lalani produžio ugovor na još jednu sezonu i na neki način nagradio njegovu mentorsku ulogu u timu.

Izabrane vesti

Ne samo da je Lalana džoker sa klupe i da iskustvom pomaže brojnim mladim igračima u timu već je u jednom trenutku tokom sezone bio i trener kada je Čelsi preoteo Brajtonu tadašnjeg stratega Grejema Potera. Lalana je u kratkom periodu asistirao privremenom treneru Endiju Kroftsu pre dolaska Roberta De Zerbija na klupu i pokazao da klub može da računa na njega i u toj ulozi.

Lalana je ove sezone odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima za Galebove od čega 16 u Premijer ligi. Na čak 12 je bio starter i upisao je tri gola i asistenciju. U poslednje vreme nije u konkurenciji za tim zbog povrede ali u Brajtonu računaju da i dalje može biti od koristi zbog čega su mu produžili ugovor na godinu dana.

“Nije tajna da uživam ovde. Iako neću biti ništa mlađi, osećam da mogu da doprinesem uspesima kluba. Klub i pogotovo trener De Zerbi su mi to isto stavili do znanja tako da sam lako prihvatio ponudu za produžetak”, rekao je Lalana posle parafa novog ugovora. 

Brajton je trenutno sedmoplasiran u Premijer ligi a dogurao je i do četvrtfinala FA Kupa gde će mu rival biti autsajder Grimzbi. Sa devet bodova manje i čak tri meča manje od četvrtoplasiranog Totenhama, u Brajtonu čak sanjaju i o plasmanu u Ligu šampiona.

“Naravno. Ne krijemo to. Kada vidim kako igramo, znam da šanse rastu. Ne možete ignorisati da se borimo za Evropu i četvrto mesto”, rekao je Lalana.

On je u Brajton došao kao slobodan igrač iz Liverpula u leto 2020. godine i od tada upisao 74 utakmice u dresu Galebova.


tagovi

Adam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara