Rafa Mir (Reuters)
Rafa Mir (Reuters)

Može i Gudelj na štoperu, Seviljina odbrana je beton! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 18:42

Rafa Mir je špic kakav se čekao

Sevilja sa još nekolicinom klubova deli ima najbolju odbranu u „ligama petice“ ako se isključivo gleda broj primljenih golova. Samo tri primljena gola u sedam utakmica do danas su impresivan bilans za šta su najveće zasluge pokupili štoper Dijego Karlos i Žil Kunde koje već nekoliko poslednjih prelaznih rokova jure najveći klubovi Evrope. Sevilja ih ceni na preko 50.000.000 evra obojicu i nije slučajno što

Međutim njih dvojica danas nisu mogli da igraju na gostovanju Selti zbog povreda i suspenzija pa se očekivalo da Seviljin defanzvni bedem danas popusti. Trener Lopetegi je na Balaidosu izveo postavu sa rezervnim štoperom Rekikom i našim vezistom Nemanjom Gudeljom kao prinudnim rešenjem u srcu odbrane. Ispostavilo se da su i njih dvojica odradili sjajan posao pošto je Sevilja sačuvala mrežu mirnom i pobedila 1:0.

Izabrane vesti

Selta se nalazi u krizi sa samo dve pobede od početka sezone i danas je imala imperativ da makar ne iuzgubi. Ipak, u prvih dvadesetak minuta se igralo po Seviljinom planu i nije bilo šansi ni na jednoj strani. Potom su oba tima počela da prete sve ozbiljnije ali se mreže ipak nisu tresle.

Selta je drugo poluvreme počela šansama Nolita i Mine da bi potom Lopetegi povukao ključni potez i uveo Susa i Dilejnija umesto Toresa i Rakitića. Rezultat je bio ekspresan. Suso je u prvom kontaktu sa loptom šutirao sa 20 i kusur metara, lopta se odbila od Seltinog defanzivca tako da je pala ispred Rafe Mira u stopostotonoj šansi. Mladi špic nije pogrešio i pokazao je da je Monći napravio letos dobar izbor kada se odlučio za njega. Ovo mu je bio treći gol na poslednje četiri prvenstvemne utakmice.

Pokušao je domaći trener do kraja izmenama i stihijskim pritiskom ali je usledila Seviljina defanzivna klinika. Osim dva solidna pokušaja Aspasa i Servija u finišu meča, Selta skoro da nije stvorila šansu protiv Sevilje.

Nije čudo što u koloni Seviljinih primljenih golova ostaje „trojka“ i posle osam prvenstvenih mečeva. Andalužani dele drugo mesto na tabeli sa Realom i Atletikom...

PRIMERA – 9. KOLO

Subota

Levante – Hetafe 0:0

Real Sosijedad – Majorka 1:0 (0:0)

/Lobete 90/

Nedelja

Rajo Valjekano - Elće 2:1 (0:1)

/Hernandez 26, Nteka 65 - Boje 14/

Selta - Sevilja 0:1 (0:0)

/Mir 54/

18.30: (1,70) Viljareal (3,80) Osasuna (5,70)

21.00: (1,55) Barselona (4,40) Valensija (6,50)

Ponedeljak

19.00: (3,50) Alaves (3,25) Betis (2,30)

21.00: (1,75) Espanjol (3,60) Kadiz (5,60)

Odloženo

Granada – Atletiko Madrid

Real Madrid – Atletik Bilbao

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja GudeljRafa Mir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara