Hulio Ensiso (levo) protiv Bragantina (©Reuters)
Hulio Ensiso (levo) protiv Bragantina (©Reuters)

Može li Libertad da prođe ciljnu ravninu bez svog najvećeg dragulja, kojeg su mu oteli Englezi?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 23:10

Crno-beli su nadomak 22. titule prvaka Paragvaja. Jedan od preostalih koraka mogu da naprave u noći između ponedeljka i utorka, od 01.15 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će ih u 18. kolu Aperture ugostiti Guarani

Hulio Ensiso je zaludeo ove godine Paragvaj i čitav fudbalski svet. Ovaj 18-godišnji napadač je praktično sam vodio Libertad ka tituli u Aperturi, ali poslednje korake na putu ka 22. zvanju šampiona moraće crno-beli da naprave bez njega. Počev od susreta u noći između ponedeljka i utorka, od 01.15 časova, kada će u 18. kolu gostovati Guaraniju.

Englezi su već oteli Ensisa Libertadu. Novopečeni reprezentativac Paragvaja je već napustio kamp i otputovao za Britansko ostrvo, gde bi vrlo brzo trebalo i zvanično da postane član premijerligaša Brajtona, u transferu vrednom 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Koliko god to bio sjajan profit za jednu paragvajsku ekipu, toliko je svima u Asunsionu jasno da neće biti lako nadomestiti Ensisovo odsustvo. Jer, ipak je reč o momku koji je ove sezone na 14 mečeva postigao 11 golova i zabeležio tri asistencije. Bio je strelac na svakih 107 minuta, što je učinak koji malo koji napadač na Zelenom kontinentu može da isprati.

Libertad noćas igra veoma važan meč, na kojem mu je potreban dobar rezultat kako bi sačuvao šest poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Sero Portenjo i tako izbegao bilo kakvu dramu u preostalih pet kola Aperture.

01.15: (3,70) Guarani (3,35) Libertad (1,95)

Problem je što će mu nedostajati pored pmenutog Ensisea još i Hosue Kolman. On je sa reprezentacijom Paragvaja bio na azijskoj turneji, pa se još nije priključio saigračima, a u konkurenciji nije ni kapiten Oskar Kardozo. Moraće Danijel Garnero i bez njih da pronađe pobednički recept, a najveći teret bi morali da povuku veterani Roke Santa Kruz, Danijel Bokanegra i Ivan Piris.

Libertad je vezao pobede u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, pa se tako i izdvojio na vrhu tabele. Uz to je uspeo i da se plasira u osminu finala Kopa Libertadores kao prvi u svojoj grupi, te ga 28. juna i 5. jula očekuje dvomeč sa brazilskim Atletiko Paranaenseom. Završio je doduše u težoj polovini kostura, potencijalni rival u četvrtfinalu mu je Estudijantes, a u polufinalu bolji iz očekivanog duela između Atletiko Mineira i Palmeirasa.

Problem po lidera može da predstavlja odlična forma Guaranija. Domaćin je trijumfovao na poslednja tri prvenstvena meča, savladao je redom Resistensiju sa 2:1, zatim Nueve de Oktubre sa 3:0, pa General Kabaljero sa 4:0. Crno-beli priželjkuju još jednu utakmicu, kao onu koja je odigrana 20. marta, kada je Libertad savladao Guarani sa 2:0. Doduše, ni tada nije došao lako do bodova, mreža Guaranija se nije zatresla sve do 71. minuta, kada je Kardozo napokon slomio otpor rivala.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 18. KOLO

Nedelja

Gvairenja – General Kabaljero 1:2 (0:1)

/Paniagva 58 – Gonzalez 3, Auče 73/

Ponedeljak

Sol de Amerika – Nueve de Oktubre 0:0

Nasional – Takuari U TOKU

Utorak

01.15: (3,70) Guarani (3,35) Libertad (1,95)

23.00: (3,90) Amelijano (3,45) Olimpija Asunsion (1,87)

Sreda

01.15: (1,50) Sero Portenjo (3,90) Resistensija (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LibertadHulio EnsisoGuaraniParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara