(©Reuters)
(©Reuters)

Može li Partizan bez Sume, Sadika i Natha?

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 09:59

Marković verovatno opet kao drugi špic, crno-beli veliki favoriti na gostovanju Zlatiboru (19 časova)

Najbolji fudbal u karijeri igra Umar Sadik u Partizanu. Nigde nije imao takvo poverenje kao po dolasku u Beograd, što je vratio učinkom (22 gola, 19 asistencija). Sejduba Suma je, posle početne sezone za zaborav, okrenuo navijače na svoju stranu brojkama kojima je dao pečat igri crno-belih po povratku sa pozajmice u Makabiju iz Haife (16+11). Dokazan u prethodnim klubovima, kvalitet Bibarsa Natha ocrtao se kao kreč na travi stadiona u Humskoj (15+11).

Zbirno, trojica stranaca su dala 53 i namestila 41 gol. Deluje da bez njih Parni valjak ne može. A moraće na gostovanju u Užicu, pošto stižu najave iz „Zemunela“ da bi sva trojica mogla da preskoče duel osmog superligaškog kola u kome Beograđani slove za velikog favorita protiv novajlije, Zlatibora iz Čajetine.

Izabrane vesti

Suma je u oproštanom meču Sava Miloševića, protiv Vojvodine, zaradio crveni karton i suspendovan je dva susreta. Polovinu kazne izdržao je protiv Rada, propustiće duel sa Erama i u tim će se, bar kad su prvenstveni mečevi u pitanju, vratiti za sedam dana kad u Humsku 1 stiže OFK Bačka. Sadik je povređen završio duel sa Sfintulom Georgeom i mada nije ništa ozbiljno, stručni štab bi da ga poštedi rizika i sačuva za izuzetno važan sudar sa Šarlroa u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Predah je potreban Nathu kako bi napunio baterije posle iscrpljujućeg puta u Moldaviju, uoči polaska u Belgiju. I prethodni stručni štab je smatrao da početkom ove sezone Izraelac nije u stanju da izdrži tri utakmice u razmaku od samo sedam dana, pa postoji objektivna – doduše, još nepotvrđena – mogućnost da niko od trilinga legionara ne počne utakmicu sa Zlatiborom.

Takav slučaj prava je retkost otkako su stigli u Beograd. Samo triput se desilo da istovremeno sva trojica budu van kombinacije za zvanični susret. U prve dve runde prethodnog izdanja Kupa Srbije, protiv Vodojaže u Grošnici i Spartaka u Humskoj, sastavljao je Savo Milošević tim bez Gvinejca, Nigerijca i Izraelca – nisu bili čak ni među 18 – dok se samo jednom desilo da na prvenstvenom meču ne računa na njih. Neposredno pre prekida prvenstva usled pandemije virusa korona na krovu Tržnog centra „Stadion“ sva trojica su bili povređeni. Zanimljivo, svaki od tih mečeva Partizan je rešio u svoju korist, uz gol razliku 12:1.

Ako se obistine najave i Partizan Zlatiboru suprotstavi ekipu u kojoj će samo Takuma Asano „braniti čast“ stranaca – štoper Maki Banjak je povređen – biće zanimljivo videti ko će zameniti inače nezamenjive, kao i da li će se Aleksandar Stanojević vratiti na formaciju 4-4-2 isprobanu protiv Rada ili se osloniti na 4-2-3-1 kao pre tri dana u Moldaviji. Imajući u vidu da je najavio veliki broj promena u odnosu na sastav iz Kišinjeva, očekuje se da Aleksandar Popović brani umesto Vladimira Stojkovića, moguće je da će Aleksandar Lutovac odmeniti imenjaka Miljkovića na desnom boku, pogotovo ako se zna da je povratnik tek tri sedmice sa ekipom, izvesnim se čini da Bojan Matić povede napad umesto Sadika, dok bi, ako se Stanojević odluči za stil sa dva napadača, društvo trebalo da mu pravi Lazar Marković. Pogotovo što je ulaskom u Moldaviji doneo kvalitet više u ofanzivi.

Vodeći računa o bonus pravilu, osim golmana, Stanojević će jednog fudbalera mlađeg od 21 godine morati da pošalje u manevar, a najozbiljniji kandidati su Denis Stojković i Filip Stevanović. Očekuje se u prvih 11 i Aleksandar Šćekić, ako ne bude mogao Natho...

Projektovani sastavi

ZLATIBOR: Čupić - Jezdimirović, Islamović, Anđelković, Glišović - Krstić, Đakovac, Počeh, Vladić, Janjić - Vukić.

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Ostojić, Vitas, Brežančić – Zdjelar, Šćekić, Stojković, Asano – Marković, Matić.

SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0)

/Bojić 56, 67/

Subota

Bačka – Napredak 0:0

Metalac – Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Katanić 10p – Ješić 86/

Radnički Niš – Čukarički 0:0

Nedelja

16.00: (2,25) Novi Pazar (3,10) Inđija (3,50)

16.00: (2,65) Rad (3,10) Javor (2,80)

16.00: (1,65) Spartak (3,80) Proleter NS (5,50)

19.00: (11,0) Zlatibor (6,25) Partizan (1,25)

19.00: (1,13) Crvena zvezda (8,50) Voždovac (19,0)

Ponedeljak

17.30: Mačva - TSC

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaBibars NathoUmar SadikSejduba SumaAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara