Vojnović i Pejović tokom gostovanja na Banovom brdu (© MN Press)
Vojnović i Pejović tokom gostovanja na Banovom brdu (© MN Press)

Može li Radnički prvi put srećan na pauzu? I zašto opet igra radnim danom?

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.11.23. | 09:22

Pred prvu je poražen od Javora, pred drugu na gotovo tragičan način ostao bez pobede protiv Napretka, a danas (17.00) na Čair stiže Novi Pazar

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Gotovo da se ne pamti ovako ujednačen fudbalski šampionat Srbije. Nakon 13 kola, između četvrtoplasirane Vojvodine i pretposlednjeg Napretka samo je osam bodova razlike. A to mnoge zaključke čini prilično relativnim.

Izabrane vesti

Tako i sa Radničkim. Na pet bodova je ispod zone Evrope, a na samo dva iznad zone ispadanja. Već četiri kola ne zna za poraz, a tek je četvrti otpozadi na tabeli.

Danas mu u goste dolazi Novi Pazar, koji je u poslednje četiri runde pobedio Vojvodinu i Čukarički, nije izgubio od TSC-a i u drugom poluvremenu je nadigrao Partizan, mada je od njega poražen pre četiri dana.

Dakle, neuporedivo teži gost od onih koje Nišlije nisu uspele da pobede u dva prethodna meča na svom Čairu (Napredak i Spartak), a opet, ekipa koja ove sezone na strani ima svega dva od mogućih 18 bodova. I kojoj Radnički, u slučaju današnje pobede, može da priđe na samo bod zaostatka.

Pitanje svih pitanja je: može li Radnički prvi put ove sezone da ode srećan na reprezentativnu pauzu? Najpre je poražen od Javora u Ivanjici, uz promašen zicer za remi u 96. minutu, zatim ostao bez već viđene pobede protiv Napretka u 94. minutu. 

Radnički je u prethodna tri kola prvi primao gol i morao da juri prednost rivala, što trener Nikola Trajković smatra možda i ključnim pred današnju utakmicu:

Može to čak i pozitivno da se gleda, jer smo uvek uspeli da se vratimo, u Lučanima i da preokrenemo, a protiv Spartaka i Voždovca da izvučemo nerešeno. Momcima sam i pred Voždovac, videvši podatak da pet godina na Krovu nismo postigli gol, rekao da je važno da ga ne primimo prvi, jer sam bio uveren da ćemo ga dati. Mi smo defanzivu potpuno doveli u red, škripi u ofanzivnom delu, jer imamo 11 udaraca na gol u proseku, po čemu smo u gornjem delu u ligi, ali dajemo isto onoliko golova koliko i prošle sezone, a to je malo. Što znači da nam fali efikasnost, a to je malo pitanje samopouzdanja, karaktera. Smatram da je ključ da danas ne primimo gol, jer sam ponovo siguran da ćemo ga dati.

Trajković izričito nije želeo da govori o sastavu ekipe, rekavši da ima određenih kadrovskih problema i da će samo najspremniji zauzeti mesto u startnoj postavi.

Zahtevna utakmica je pred nama. Dolazi nam ekipa sa odličnim individualnim kvalitetima. Verovatno ste svi gledali njihovu utakmicu sa Partizanom, drugo poluvreme su odigrali odlično, promašili nekoliko zicera. Bitno je da uđemo motivisani, agresivni, da im ne damo prostor da se razmahnu, to je ključ. Cele nedelje smo to pripremali, ako igrači ispoštuju, možemo da očekujemo pobedu. Sa povoljnim rezultatom, opet se vraćamo u realnu borbu za plej-of. Da smo igrali utakmicu protiv Železničara u odloženom kolu, možda bismo već tamo i bili“, dodaje mladi strateg Nišlija.

Reč je o tradicionalno neugodnom gostu, Radnički je slavio samo jednom na poslednjih pet okršaja sa Novim Pazarom u Nišu, a plavo-beli su, zanimljivo, ove sezone već jednom neporaženi napustili Čair, samo tada nakon duela sa Radnikom, u drugom kolu tekućeg šampionata.

Teška utakmica, veoma kvalitetan protivnik, sa dobrim pojedinciama, naročito u ofanzivnom delu. Igramo pred našom publikom, tako da bi trebalo da se postavimo od prvog minuta, da uzmemo tri boda i odemo zadovoljni na pauzu“, kazao je Aleksandar Vojnović, jedini fudbaler koji je do sada odigrao sve minute u prvenstvu ove sezone za niški tim.

I opet je Radnički jedini domaćin u čitavoj rundi koji svoju utakmicu igra radnim danom – osmi put na poslednjih 11 prvenstvenih mečeva! Biće šteta ako to ponovo smanji posetu, jer čini se da su svi preduslovi tu za jednu superinteresantnu utakmicu.

U svakom slučaju, počinje serija mečeva koje će Nišlije odigrati kod kuće, jer će biti domaćini u pet od narednih šest duela u Mozzart Bet Superligi. Utakmica se igra na Čairu od 17 sati (TV Arena premium 1), a sudiće je najcenjeniji srpski arbitar Srđan Jovanović.


MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak:

17.00 (1,95) Radnički Niš (3,45) Novi Pazar (4,00)

Subota:

13.00 (2,10) Radnički 1923 (3,35) Voždovac (3,60)

16.00 (2,30) Radnik (3,25) Napredak (3,25)

18.00 (12,00) Železničar (6,50) Crvena zvezda (1,23)

18.30 (1,95) IMT (3,45) Mladost (4,00)

Nedelja:

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)




tagovi

Nikola TrajkovićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara