Može produžetak ugovora, ali za duplo manju platu: Prekretnica u karijerama Samira Handanovića i Ivana Perišića

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 02:55

Slovenački čuvar mreže bliži ostanku u klubu nego hrvatsko krilo

Inter će ponuditi nove ugovore svojim iskusnim prvotimcima Samiru Handanoviću i Ivanu Perišiću, ali bi im na osnovu njih plate gotovo bile prepolovljenje u odnosu na aktuelne. Prema pisanju italijanskih medija, razlog za to su ozbiljne igračke godine u kojima se nalaze dvojica prvotimaca Nerazura. Obojica igrača u januaru ulaze u poslednjih šest meseci ugovora.

Handanoviću (37) se uveliko traži zamena, a to bi izvesno trebalo da bude Andre Onana iz Ajaksa. Ipak, na Đuzepe Meaci ne žele u potpunosti da se odreknu slovenačkog čuvara mreže, koji bez obzira na godine još uvek brani u vrlo formi. Prema ranijim pisanjima, Handanoviću bi trebalo da bude ponuđeno oko 2.000.000 evra za narednu sezonu, plus bonusi, dok po aktuelnom zarađuje 3.500.000 evra i bonuse. Ipak, ostaje da se vidi da li će milanski velikan ipak smanjiti tu ponudu.

Izabrane vesti

Perišićeve (33) šanse da ode iz kluba narednog leta su mnogo veće. Hrvat ima jedan od jačih ugovora u timu, godišnje zarađuje 5.000.000 evra, pa je jasno da on ima mnogo više razloga za nezadovoljstvo, ukoliko mu budu prepolovljena primanja.

Brzonogi fudbaler je na Meacu stigao još na leto 2015. godine iz Volfzburga za 19.000.000 evra, a paraf na još uvek aktuelni ugovor stavio je u septembru 2017. godine. Perišiću je ovo šesta sezona u klubu, ima 219 nastupa i 47 postignutih golova. Naravno, to nije merljivo sa Handanovićem, koji je ušao u 10. godinu na Meaci sa 405 nastupa u svim takmičenjima, ali nije ni malo za ovako veliki klub. Međutim, u ovom trenutku, Perišić deluje kao neko ko je bliži odlasku iz kluba.


tagovi

Ivan PerišićSamir Handanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara