Foto: AFP
Foto: AFP

Može Velez i bez sedmorice, precrtan Urakan kao uvertira za Sudamerikanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 01:34

Drugim vezanim trijumfom ekipa Maurisija Pelegrina naoštrila zube za Deportivo Kali

Odlučio je kormilar Velez Sarsfilda Maurisio Pelegrino da odmori sedmoricu fudbalera protiv Urakana u 4. kolu Liga kupa Argentine kako bi potpuno sveži dočekali prvu utakmicu osmine finala Kopa Sudamerikane. I nije pogrešio. Njegov Velez je ove noći bio bolji od Urakana na gostujućem terenu - 1:2, napravivši odličnu uvertiru za ono što ga očekuje za tri dana. Duel sa kolumbijskim Deportivo Kalijem.

Od standardnih igrača ekipu su predvodili Taragona, Almada, Mankueljo i Đaneti. I Pelegrino je to majstorski rasporedio jer je u svakoj od linija tima imao po jednog od bitnijih fudbalera. A upravo su vezista Mankueljo i centarfor Taragonja imali ozbiljnog udela kod oba gola. Vođstvo je došlo posle 28. minuta igre i kornera pomenutog veznog fudbalera koji je na drugoj stativi pronašao Lukasa Hansona. Krilni napadač je kaznio neodlučnost Fakunda Kambesesa i lošu procenu leta lopte.

Izabrane vesti

Finiš prvog dela prštao je od uzbuđenja. Prvo katastrofalna greška golmana Veleza Lukasa Hojosa koja je je direktno kumovala izjednačujućem pogotku. U situaciji u kojoj je do gola stigao Argentinac jermenskog porekla Norberto Brijasko, za kojeg je inače zainteresovan Fajenord, jasno se pokazalo zašto je Hojos u senci Ekvadorca Aleksandera Domingeza. I standardni čuvar mreže Tvrđave je jedan od sedmorice koje je Pelegrino odmarao pred duel u Sudamerikani, a inače se radi o prvom golmanu Ekvadora i čoveku koji je sajajno branio na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Na sreću Lukasa Hojosa, grešku mu je donekle zamaskirana četiri minuta kasnije golom Taragone, ispostavilo se pobedonosnim koji mu je namestio igrač utakmice Hanson (gol i asistencija). Jer u nastavku je Urakan bio bezidejan i da nije dobio poklon u 42. minutu, teško da bi se pomerio sa nule i izbegao prvi poraz u grupi.

Velez je do pre samo nedelju dana bio u seriji od četiri remija. Sada je sa dva vezana trijumfa preuzeo čelo tabele u grupi 6 i naoštrio zube pred okršaj u Buenos Ajresu sa Deportivo Kalijem.


ARGENTINA, LIGA KUP - 4. KOLO

Grupa 6

Subota

Urakan - Velez Sarsfild 1:2 (1:2)

/Brijasko 42 - Hanson 28, Taragonja 45+1/

Grupa 2

Nedelja

Independijente - Kordoba 0:0



tagovi

Velez SarsfildUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara