Nišlije testirane – svi negativni

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 19:47

Radnički krenuo sa radom

Bili bi podvrgnuti testovima i u regularnim uslovima, ali bili bi oni sasvim drugačiji od ovih sada. Merilo bi se fizičko stanje, kondicija, svakako ne prisustvo korona virusa u krvi. Srećom, svi igrači Radničkog bili su negativni na korona testu, pa su u Nišu mogli normalno da nastave sa treninzima.
Hvala bogu, svi smo zdravi. Testirani smo, negativni smo i iskreno da vam kažem, meni je to sada najvažnije“, kaže šef stručnog štaba Radoslav Batak.

Nije se naravno situacija s tim testom u potpunosti vratilo u normalu. Niti će skoro. Ali, lopta se bar ponovo kotrlja.
Klub je preduzeo sve neophodne mere u skladu sa instrukcijama Ministarstva omladine i sporta i spremno smo dočekali ove treninge u posebnim uslovima. Radimo u grupama, na propisanoj smo razdaljini i nemamo zajednička okupljanja pre i posle treninga. Krenuli smo sa radom, a kada budemo definitivno znali da li je pred nama puna sezona sa svih 11 utakmica ili skraćena sa četiri meča, naravno sa Kupom, napravićemo podrobniji plan ovih treninga. Koliko bude vremena toliko ćemo se i spremiti, ali najvažnije je da radimo prema uputstvima i ostanemo zdravi“, kaže Batak.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima teško da će ekipe biti sasvim spremne.
Forma je relativna stvar, a što se tiče potrebne fizičke spreme, smatram da je igračima neophodno tri do četiri sedmice priprema. A sve ostalo zavisi od mnogo faktora, pa i to kada će ekipa ući u željenu takmičarsku formu. Imali smo veliku pauzu, mi smo igračima dali program kako da treniraju kod kuće, ali to svakako nije moglo da adekvatno zameni prave treninge“, završava Batak.

(FOTO: Facebook/FK Radnički Niš)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara