Sa promocije ugovora
Sa promocije ugovora

MOZZART pomaže makedonskom fudbalu, sarađuje sa dva najbolja kluba

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.10.21. | 16:10

Škupi i Akademija Pandev imaju velike ambicije, što je naša kompanija prepoznala

Najveća sportska kladionica na Balkanu MOZZART nastavlja da pomaže sportskim kolektivima, tako što se prvi put uključila u fudbal u Makedoniji. Novost na listi društveno odgovorne kompanije su dve ekipe iz Prve lige u Makedoniji, lider na tabeli Škupi i Akademija Pandev, klub u vlasništvu najboljeg fudbalera nezavisne Makedonije, Gorana Pandeva.

Škupi je trenutno najbolji klub Makeodnije, važi za glavnog kandidata za titulu, zato će sarađivati sa najboljima! Logo MOZZART-a krasiće dres fudbalere sa Čaira. Slično će biti i sa Akademijom Pandev, koja po završetku prvog kruga šampionata deli drugo mesto, glavni cilj joj je plasman u Evropu, ali najavljuje i napad na vrh ako joj se do kraja sezone ukaže šansa.

Izabrane vesti

Moram da se zahvalim Kompaniji Mozzart koja nas je podržala i postala naš sponzor. Globalno gledano, oduvek su bili veliki poštovaoci sporta, sponzori mnogih velikih klubova. Nadamo se da će naš ugovor sa Mozzartom trajati još mnogo godina. Za fudbalsku ligu u Makedoniji, naš klub i našu zemlju takva podrška je uvek neophodna, da bi se naši timovi još više razvijali“, rekao je generalni direktor FK Škupi, Fevzi Lajić.

Škupi je osnovan je 2012, tako što je preuzeo istoriju čuvene makedonske ekipe Sloga Jugomagnat nastale 1927, koja je zbog finansijskog kraha nestala. Pod imenom Škupi ovaj klub je krenuo iz Treće lige Makedonije i 2015. ušao među najbolje. Od tada je stabilan prvoligaš i iza sebe ima četiri učešća u evropskim kupovima u poslednje četiri sezone. Trener je Goce Sedloski, legenda makedonskog fudbala sa 100 nastupa u dresu reprezentacije i bivši igrač Matersburga, zagrebačkog Dinama, Hajduka, Šefild Venzdeja...

Akademija Pandev je na makedonskoj fudbalskoj mapi već 11 godina. Sjajni Goran Pandev odlučio je da pomogne rodnoj Strumici osnivanjem fudbalske akademije za najmlađe, ali je projekat iz godine u godinu rastao i klub je 2014. dobio seniorski tim. Popularni Pandevci su za samo četiri godine prešli put od Opštinske lige do elite. Pohvalno je što ovaj klub ima Trening centar koji je izgradio Pandev koji je nesebično ulagao sredstva za dobro kluba i grada. Niko nikad nije pomogao fudbalu u Makedoniji kao Goran Pandev. Najveći uspjeh ovog prvoligaša je osvajanje Kupa Makedonije 2019. godine, titule koja je donela debi u Ligi Evrope i duel sa bosanskohercegovačkim Zrinjskim. Glavni cilj Akademije Pandev ove sezone je evropsko leto. Trener je Aleksandar Vasoski, veliko ime makedonskog fudbala i cenjeni radnik u Nemačkoj, štoper Ajntrahta iz Frankfurta od 2005. do 2011.

Veliko hvala Kompaniji Mozzart, koja ulazi kao sponzor u FK Akademija Pandev i biće ekskluzivni partner kluba. Moram da napomenem da je Mozzart prva kompanija koja je prepoznala naš klub kao uspešnu priču i samoinicijativno podnela zahtev za saradnju i da pomogne u razvoju i ostvarenju ambicija kluba. Nadamo se da će ova saradnja trajati dugi godina, a kompanija Mozzart će nastaviti da bude veliki pobornik sporta u našoj zemlji“, izjavio je Saško Pandev, član Upravnog odbora i kapiten.

Prethodno je MOZZART potpisao ugovor sa rukometnim vicešampionom Makedonije Eurofarm Pelister, a takođe je kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ pomogao više od 70 klubova u Makedoniji u svim sportovima kojima su obezbedili kompletnu sportsku opremu.

„Zaista nam je drago što smo proširili partnerstvo sa još jednim prvoligaškim klubom. Sigurna sam da će obe strane imati koristi od ove saradnje i da će FK Akademija Pandev nastaviti sa atraktivnim fudbalom koji igra od početka tekuće sezone“, rekla je Ivana Ololovska, marketing menadžer Mozzart-a Makedonije.

MOZZART je veliki pomagač sporta u regionu. Sponzor je i FS Srbije, Odbojkaškog saveza Srbije, FK Crvena zvezda, FK Napredak, Radnički Kragujevac, Spartak, FK Vojvodina, OK Vojvodina, RK Vojvodina, KK Mega, FK Železničar, FK Zrinjsko, KK Borac Čačak, KK Partizan ... i mnogi drugi. Pomoć ovde neće stati, jer će MOZZART I dalje nastaviti da pomaže najvažniju sporednu stvar na svetu, kako bi se formirale zdrave ličnosti i doneli novi uspesi zemljama širom regiona!

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

fudbal MakedonijaMakedonijaMakedonija 1kompanija mozzartMozzartAkademija PandevŠkupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara